Eredivisie Live in Zevenbergen

Wie dichtbij huis van toptennis wil genieten en onder andere Neerlands Hoop in bange tennisdagen Jesse Huta Galung in actie wil zien, moet zaterdag 21 mei, woensdag 25 mei, zondag 29 mei en dinsdag 31 mei naar Zevenbergen komen. Het gemengde team van de Tennisvereniging De Lobbelaer speelt dan haar thuiswedstrijden in de hoogste vaderlandse tenniscompetitie op het tennispark in Zevenbergen. Jarenlang speelde de Lobbelaer , ondanks de inspanningen van de Topsportstichting, een treetje lager. In 2009 lukte het dan toch om te promoveren naar het hoogste niveau. Hiermee ging een lang gekoesterde wens van de Zevenbergse club in vervulling.

Vorig seizoen handhaafde het team van coach Mike van Vugt zich knap. Met de komst van een topper als Jesse Huta Galung, de nummer 3 van Nederland en nummer 112 van de ATP-ranglijst, zijn de verwachtingen in Zevenbergen dit jaar nog iets hoger gespannen. In een competitie waarin veel teams buitenlandse spelers aangetrokken hebben, speelt De Lobbelaer  met een team dat louter uit Nederlandse spelers en speelsters bestaat.

Toptennis is ,in een kleine plaats als Zevenbergen, alleen maar mogelijk met een gedegen businessplan en veel sponsors. Dit hebben ze bij de Lobbelaer goed aangepakt. Het risico is gespreid doordat het team en de organisatie niet van één grote sponsor afhankelijk is, maar één omvangrijke businessclub aan zich heeft weten te binden. Dat deze sponsors voldoende exposure krijgen , bleek vorig jaar wel toen de club gemiddeld zo’n 600 toeschouwers trok. Tijdens de thuiswedstrijden worden business events georganiseerd met voldoende netwerkmogelijkheden, eten , drinken en bekende sprekers. Dit seizoen komt bijvoorbeeld Tom van ’t Hek naar het Zevenbergs tennispark om over onder andere zijn topsport –en trainerscarrière te vertellen.

Naast Jesse Huta Galung spelen Arko Zoutendijk , de huidige nummer 10 van de Nederlandse ranglijst, Andre van der Bijl en Tim van Terheijden, de nummer 13 van diezelfde lijst, voor de Zevenbergse eredivisionist. Het damesteam van de Lobbelaer bestaat uit Kiki Bertens, Angelique van der Meet en Bernice van de Velde. Kiki Bertens staat rond de 200e plek op de WTA-lijst en speelt in het Nederlandse Fed Cup-team. Angelique staat op de 390e plek van het mondiale tennis en Bernice vanwege een zware blessure , momenteel rond de 800e positie. Mike van Vugt is erg tevreden met zijn line-up en hij benadrukt de goede sfeer in het team. “De doelstelling met dit team is het behalen van de play-offs”, meldt hij stellig. De wedstrijden op vermelde dagen beginnen om 12.00 uur en de toegang is gratis.

John de Does, 10 mei 2011

Be Sociable, Share!