Wederom kippenvel

Nee, FC Den Bosch had zich tijdens de laatste play-offs niet alsnog via de achterdeur geplaatst voor de Europa League. Toch voetbalden de Bosschenaren deze week een heuse Europese wedstrijd en voelde het wel een beetje alsof. Johnny Dielissen, supporter in hart en nieren, was er uiteraard bij en geeft een impressie van wat er zich zoal afspeelde.

‘Amper veertien dagen vooraf kregen we te horen dat er een extra oefenwedstrijd was gepland voor FCDB. In Londen! Hoe snel kan het gaan? Wat  een contrast met de redding van onze club nog vers in het geheugen. Nog nagenietend van de spectaculaire Season Kick Off, begin juli.

De perfecte droom werd werkelijkheid. Supporters redden de club en krijgen medezeggenschap. De stad voelt het aan den lijve: FC Den Bosch is inderdaad ‘alive and kicking’. In mijn hoofd schiet de film versneld voorbij met de beslissende gemeenteraadsverkiezing, al het voorwerk van onze eigen boys , de opluchting, volle stadswallen en die onvergetelijke apotheose in de Sint Jan, zie clip. Duimendik kippenvel hadden we. Allemaal, stuk voor stuk.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=8tFTObFUh58&feature=youtube_gdata_player]

En dan ineens gaan we naar Londen voor een match. Voor het eerst Europa in met ons FC. Mooier kan niet. Vriendschappelijk? Ja, maar ook nee. We deden ons huiswerk en zagen dat ook Charleton Atlethic  door de eigen supporters was gered. Omdat deze gedachte voor een echte clubsupporter mooier is dan welke prijs ook, verzonnen we de naam People’s Cup voor deze speciale wedstrijd.  Van het volk, voor het volk. Nieuwsgierig wachtten we na de contacten de reacties uit Londen af. ‘Komen er dan ook penalty’s bij een gelijkspel?’, was het eerste wat ze vroegen! Ook zij omarmden het idee volkomen.

Honderd vijftig (150) supporters waren erbij. En dan te bedenken dat minimaal het drievoudige ‘ziek’ was omdat ze op vakantie moesten met de familie. Na een gezellige  nachtelijke overtocht via Dover arriveerden de eerste supporters bij The Rose of Denmark, de away pub – voor de bezoekende clubs – bij het stadion. Speciaal voor ons eerder open gegaan. De sfeer zat er gelijk goed in. Snel nog even naar de tempels van West Ham en Millwall, shoppen in Londen en weer naar de pub, waar het ondertussen nog gezelliger was geworden.  In het stadion The Valley aangekomen maakte het blauw witte leger er gelijk wat moois van. Net zoals de 22 vertegenwoordigers die de eer hadden te strijden om de cup van het volk. Jammer dat we verloren (1-0), maar ach, who cares? Een geweldig geslaagde trip met je maten naar Londen en voor het eerst in mijn 20-jarige supporterscarrière Europa in met je club ! Puur genieten. We were there, I was there. FC Den Bosch is alive and kicking en zeker weten dat ons veel meer mooie momenten te wachten staan.’

Be Sociable, Share!