Onderkant paal (1)

Kan NAC Breda met strijd en passie het in de regel gelikter acterende PEC Zwolle weerstaan? Of zelfs een keekie uitdelen waarvan B.H. de hik krijgt en zodoende meer afstand nemen van in ieder geval de laatste plaats? Raakt PSV bij ADO onder de indruk van het eventuele staaltje Haagse Bluf? Zal Mark van Bommel zich toch niet kunnen inhouden c.q. zich anderszins genoodzaakt voelen en in de ongetwijfeld roerige Residentie kaart nummer zoveel ophalen? Zo ja, zal dat inspirerend werken op zijn collega’s exclusief Kevin K. en zetten die hun schaats er wellicht ook eens onder? Of is dat dan niet meer nodig? En loopt het uiteindelijk allemaal gladjes voor PSV met een zakelijke en/of doelsaldoverbeterende driepunter in de pocket? Dus zonder al dat geïrri?

Kanonnenvoer

Beslecht Erwin K. met zijn RKC Waalwijk in Friesland het onderlinge EK88-duelletje net als vorige week ten aanzien van Jan W. nu ook met Marco v.B. in zijn voordeel? Wordt voor Teddy Chevalier buitenspelpositie nr. 40 tot nu toe geturfd, maar pikt hij desondanks vanaf de goeie kant van die scheidslijn wel weer een goaltje mee voor RKC? Of twee? Of laat Filip Djuricic de Waalwijkse defensie zonder (ont)regelaar Sander Duits alle hoeken van het veld in Heerenveen zien? Transformeert Willem II tot kanonnenvoer in De Kuip of zijn de Tilburgers in staat tot een PSV-variant? Hamvraag: hoe heeft Willem II de afgang in Venlo verteerd? Misschien wel niet en dreigt er een nieuwe oorwassing of is de mentale weerbaarheid – want daar zal de ploeg van Jurgen Streppel het tegen Feyenoord toch vooral van moeten hebben – zoals eerder in het Philips-stadion?

Laat FC Eindhoven in Emmen tegen de collega-kwakkelaars van de plaatselijke FC de tanden zien? En stelt het de verontruste fans die nog over zijn, al is het maar even, daarmee op hun gemak? Pakt Helmond Sport de draad weer op tegen het Volendam van Hans de Koning? De coach die voorheen zo succesvol was in Helmond, nietwaar? Was de nederlaag van FC Den Bosch bij MVV inderdaad eerst en vooral te wijten aan het niet benutten van de kansen in de eerste helft plus twee schoten op de lat? En veegt het in reactie daarop hekkensluiter Almere City van de mat? Of wordt het een gluiperige 0-1? Daarvoor zou FC Oss tekenen bij Excelsior, of is dat een rare gedachte?

Afzinkkandidaten

Is het ultradefensieve strijdplan dat Nivo Sparta (1 uit 10 of, zoals de Belgen zeggen, 1 op 30) uitprobeerde in het oefenduel (0-1) met de reserves van RKC een voorbode van wat komen gaat? Wordt het zaterdag ook in Veen, waar Achilles alle negen tot nu toe bemachtigde punten binnenhaalde, een potje (af)braakvoetbal? In het kader van het doel heiligt de middelen? Is Kozakken Boys, dat afreist naar Noordwijk, het spoor echt bijster? Werkt Gemert bij VVSB een dag later de vlekjes die Sneek en  Chabab heten weg of hoort de ploeg van Jan van Dijk na dit weekend ‘gewoon’ bij één van de afzinkkandidaten?

Houdt Hans Kraay jr zijn jas wederom aan bij De Treffers tegen JVC Cuijk? En is de schorsing van de Groesbeekse topscorer Jean Black daar mede debet aan? Of juist vanwege de ‘losgekomen’ goalgetter Sam Wassenberg? Dendert Dongen door en wordt Baronie daarvan het volgende slachtoffer? Kan Bas Gösgens met UDI’19 voor een stuntje zorgen op bezoek bij zijn voormalige werkgever UNA/Brinvast? Laat Nuenen in en tegen Venray zien dat het met elf spelers wel degelijk kan winnen van een topploeg? Loopt Schijndel in de val van EHC? Zet Blauw Geel’38 nu door ten koste van Brabantia? Countert Deurne GOES weg? Kan EDN’56 door een resultaat bij De Bocht’80 de rode lantaarn overdragen aan Vessem? Behoudt Hoeven de ongeslagen status bij Steenbergen? Neemt Right ’Oh verder afstand of haakt achtervolger VCW juist aan? En… heeft Good Luck succes tegen NOAD’32?

Je weet het niet.

Be Sociable, Share!