Onderkant paal (9)

onderkant-paalTwee Brabantse onderonsjes waarvan die tussen NAC en Willem II het rivaliteitniveau heeft van Vitesse-NEC en PSV tegen RKC Waalwijk dat van Feyenoord tegen Excelsior, toch? Wordt het een trede lager voor FC Oss de allerlaatste reis richting het zieltogende Veendam? Hoeveel prikt Arif I. er nu weer binnen voor Kozakken Boys tegen HHC? Loopt UNA in Zuid Limburg opnieuw schade op? Vragen, vragen, vragen….

Als Willem II werkelijk wat wil, zal het in Breda moeten doorpakken, maar is dat makkelijker gezegd dan gedaan? En blijkt de horde NAC inmiddels domweg te degelijk en scherp tegelijk? Of gelden in derby’s inderdaad andere criteria? PSV zal zich in de veilige, vertrouwde, behaaglijke en knusse omgeving van het eigen stadion met nagenoeg alleen maar 040-invloeden toch geen tweede keer binnen één seizoen laten foppen door RKC? Nee, die te verwachten aanvalsdriften zullen de Waalwijkers meer dan waarschijnlijk niet kunnen weerstaan, of …?

Langeleegte

Die ene vraag blijft maar actueel, hè? Lukt het FC Eindhoven – stijf onderaan in de Jupiler League – en gastheer van Dordrecht deze keer dan wel om eindelijk weer eens een driepunter, wat dan de eerste zou zijn sinds oktober, bij te schrijven? Gaat FC Oss zich middels een overwinning aan de voormalige Langeleegte in Oost Groningen daadwerkelijk mengen in de strijd om de vierde periode? Gokt Helmond Sport op een stunt van MVV bij koploper Sparta of focust het zich louter en alleen op de te verdelen punten in Leeuwarden tegen Cambuur? Of beide? Behoudt FC Den Bosch – deze week overigens getroffen door twee langdurige blessuregevallen – bij Fortuna Sittard de ongeslagen status in 2013?

Wanneer komt het moment waarop Arif Irilmazbilek eens niet succesvol de trekker overhaalt voor Kozakken Boys? Is dat zaterdag in Werkendam tegen HHC Hardenberg, de nummer vier op de ranglijst? Wordt het voorspellen van het wedstrijdverloop inclusief uitslag voor Gemert in en tegen Lienden zo langzamerhand echt een abc’tje? Een zekerheidje? Hoe gaat de zo goed als veilige middenmoter JVC Cuijk – in Rijswijk tegen Haaglandia – om met het gegeven dat er dit seizoen niet zo gek veel meer te halen valt, behalve dan de eer?

Dipje

Houdt Nivo Sparta – nog slechts met de teennagels verbonden aan de zaterdagse Hoofdklasse – de schade beperkt bij Kloetinge? Slaagt Achilles Veen (Stedoco uit) er dit seizoen voor de tweede keer in om twee overwinningen op rij te pakken?  Verkoopt Someren later op de dag tegen Nuenen de huid zo duur mogelijk, ook nu het al bijna over de drempel richting Eerste Klasse is? Kan Baronie op dezelfde avond in Breda UDI’19 zoals in de heenwedstrijd opnieuw de les lezen en daarmee tegelijkertijd goede zaken doen in de periodestand? En wie mag zich na zondag eveneens kandidaat daarvoor noemen, Brabantia of Schijndel? Is Dongen het toch onverwachte dipje te boven of drukt Deurne de ploeg van Arie van der Zouwen verder weg richting grauwe middenmoot? Hoe staat Blauw Geel’38 – thuis tegen Groene Ster – er voor na de gruwelijke gebeurtenissen van de voorbije weken in combinatie met de resultaten van de concurrentie op zondag jongstleden? Hoe heeft UNA de tik van GOES verwerkt op bezoek bij EHC? Was dat verlies echt een incident?

Pakken de favoriete uitclubs de volle winst in de Osse clashes tussen HVCH en OSS’20 (1D) en Margriet en DESO (2H)? Achterhaalt Halsteren DOSKO wat betreft verliespunten in de West Brabantse derby (1C)? Dendert Klundert zaterdag (2E) gewoon door, ook tegen lijstaanvoerder Bruse Boys en doet het daardoor volop mee in de strijd om het kampioenschap? Zet Rijswijkse Boys het reeksje voort bij sv Capelle en behoort lijfsbehoud in 2F dan ook reëel tot de mogelijkheden? Netersel (5H) mag zich na zondag hoe dan ook nog steeds koploper noemen, maar heeft het die positie dan ook nog steeds zonder een enkele verliesbeurt? Of steekt nummer twee Riethoven daar een stokje voor? En… heeft Good Luck succes, zaterdagmiddag te gast bij Zuilichem (3D)?

Je weet het niet.

Be Sociable, Share!