Onderkant paal (8)

onderkant-paalVerkleint Willem II tegen VVV Venlo de kloof naar vijf punten en dicht het daardoor in ieder geval zichzelf nog serieuze kans op lijfsbehoud toe? Countert PSV Heerenveen helemaal kleurenblind? Roept FC Oss onvermoede krachten op en licht het koploper Sparta beentje? Brengt DOSKO de spanning terug in 1C en wordt Helvoirt stiekem titelkandidaat nummer drie in 3C? Vragen,vragen, vragen…

Naar buiten toe roepen dat het nog niet over is zolang er in ieder geval rekenkundig hoop bestaat is te verklaren, maar bij Willem II is, net zoals bij de rest van voetballend Nederland, het besef inmiddels toch wel doorgedrongen dat een seizoen Jupiler League prominent voor de deur staat? Of bestaat de voetbal Houdini echt? Zoals – een beetje gechargeerd – Heerenveen zaterdag in Breda demonstreerde? En hoe heeft NAC die tik verwerkt? Groningen uit is lastig, maar niet meer zo lastig als voorheen en datzelfde geldt tegenwoordig voor een bezoek aan het Abe Lenstra-stadion, nietwaar PSV? Utrecht-uit voor RKC Waalwijk lijkt van een andere orde of heeft de thuisclub de schrik van de vette 4-0 nederlaag in Waalwijk nog in het achterhoofd?

Gaspedaal

De tweede plaats wordt de inzet bij het duel tussen MVV en Helmond Sport, tenzij FC Oss stunt tegen Sparta en speelt die gedachte ook mee bij de achtervolgers? Met de 1-1 tegen Volendam deed FC Den Bosch zich maandag tekort, maar biedt de dominantie in dat duel in combinatie met de resultaten van de laatste weken meer dan voldoende perspectief om Veendam opzij te zetten? Voetbalt FC Eindhoven tegen Fortuna Sittard zoals in Oss om eerst en vooral niet te verliezen of wordt het gaspedaal nu eens vanaf minuut één ingedrukt?

Wordt DETO het volgende slachtoffer van de Werkendamse scoringsdrift en dringt Kozakken Boys daardoor verder door in de subtop van de Topklasse? Gooit Gemert alle remmen los tegen het grote Achilles’29 of moet het dat juist niet doen en wachten op die paar momentjes om tot de broodnodige puntenwinst te komen? Wordt het gezelligheid troef bij het onderonsje tussen JVC Cuijk en FC Lienden, respectievelijk de huidige en vorige werkgever van Hans Kraay (en Piet de Kruif)? Of is dat een retorische vraag, zonder dat dit overigens consequenties heeft voor de sportieve rivaliteit en belangen?

Ballentegenhouder

Mag Nivo Sparta eindelijk een succesje bijschrijven of blijkt ook (zelfs) Nieuw Lekkerland te sterk? Lukt het Achilles Veen in dezelfde zaterdaghoofdklasse B om ook eens van een ploeg uit de top te winnen, of is dat tegen Xerxes teveel gevraagd? Ook zo benieuwd wat voor (voetbal)verrassingen de vrienden Pierre van den Eeden en Jack Sweres voor elkaar in petto hebben of wordt Nuenen tegen Baronie op zaterdagavond een wedstrijd met een hoog gaan-met-die-banaan-gehalte? Opdat de beste simpelweg moge winnen..?  Wordt Stijn van de Donk ook voor Dongen een hinderlijke ballentegenhouder en pikt Schijndel daardoor wederom één of wellicht drie punten mee? Walst UNA – Topklasse, we will be back! –  GOES plat? Hoe ontwijkt UDI’19 het mes van EHC, zoals Groene Ster mogelijkerwijs in dat van Deurne dreigt te lopen of andersom? Grijpt Someren inderdaad die allerlaatste strohalm ten koste van Brabantia?

Blijft De Valk ook op het kleine kunstgrasveld van DOSKO overeind en ligt daardoor de weg vanuit 1C naar de Hoofdklasse wagenwijd open? Helpt HVCH (1D) het ambitieuze OSS’20 een handje door een resultaat bij Bekkerveld? Laat Roosendaal (2E) dure puntjes liggen in de stadsderby bij Alliance? Kan Rood Wit Willebrord Zeelandia in Middelburg verrassen en daarmee de spanning in 3A terug brengen? Vormt Helvoirt-Boxtel (3C) voor de thuisclub inderdaad de toegangspoort tot deelname aan de titelstrijd of blijkt het Bossche CHC/Orka na zondag de lachende derde? Brengt het nog ongeslagen Hoeven in 4B koploper SC Kruisland ten val, zodat ook in die afdeling meer dan één titelkandidaat overblijft? En…. heeft Good Luck succes in Wijk en Aalburg tegen de kanaries, genaamd Wilhelmina’26 (3D, zaterdag)?

Je weet het niet.

Be Sociable, Share!