Onderkant paal (7)

onderkant-paalWordt het een telraamwedstrijd voor PSV of blijkt VVV Venlo net zo taai als de voorbije weken? Zet NAC Breda inderdaad door richting linkerrijtje en waar koerst RKC Waalwijk-AZ op af? Hoeveel goals zal Kozak Arif Irilmazbilek (7 uit de laatste 3) deze zaterdag op zijn naam schrijven? Stopt Blauw Geel’38 de zegereeks van UNA? Vragen, vragen, vragen….

Volgens aanvoerder Hans Mulder heeft Willem II de handdoek nog niet gegooid, maar is dat niet tegen beter weten in?  PEC Zwolle was op voorhand net als de Tilburgers een gedoodverfde degradatiekandidaat, maar wat heeft Zwolle onderweg dan goed gedaan, nu die ploeg in ieder geval de laatste plaats gaat ontlopen? En wat Willem II niet? Accent op positiespel leggen misschien, of kwestie van willen maar niet kunnen? Bijt ook Heerenveen de tanden stuk op de Nooit Opgeven Altijd Doorgaan-mentaliteit van NAC? En, by the way, krijgt die Jeffrey van As dan toch gelijk met zijn ingreep én voorspelling?

Luis in de pels

Maakt Ola Toivonen na dik vier maanden zijn rentree in de hoofdmacht van PSV of durft de trainer deze wissel niet aan? En is de Zweed, los van dat, de komende periode inderdaad het ontbrekende puzzelstukje? Wordt RKC weggetikt door AZ en komt die nacompetitieplaats weer een stap dichter? Of is ‘het’ ineens weer daar voor de Waalwijkers en hervindt het die rol van uiterst effectieve luis in de pels van de grotere jongens? Jammer voor Helmond Sport dat het niet meeprofiteerde van de opdoffer die FC Den Bosch Sparta verkocht, of is de derde plaats – ook na de voor de hand liggende winst op Excelsior en hoe knap ook – het hoogst haalbare?  Schopt FC Eindhoven vrijdag bij FC Oss eindelijk tenminste eens een paar deuken in een pakje boter?  Of blijkt de gastheer – overeenkomstig de klassering – te sterk, net als het gros van de overige opponenten?

Laadt Kozakken Boys ook Excelsior’31 op en zet het daarmee de bestaande machtsverhoudingen in de Topklasse nog verder op zijn kop? Recht Gemert de rug in Heemskerk tegen ADO’20 of heeft de ploeg van Jan van Dijk zich al verzoend met een zakscenario? Kansloze missie voor JVC Cuijk bij landskampioen Achilles’29? Zo nee, wat voor tactische surprise hebben Kraay en De Kruif dan in petto? En geldt dat een trede lager ook voor de coaches Van den Dungen (Brabantia), Wels (Deurne) en Gesthuizen (Blauw Geel) tegen respectievelijk Dongen, Venray en UNA? Of zijn de krachtsverschillen in die duels van een heel andere orde?

Doelpuntenimpotentie

Hobbelt Baronie het aan doelpuntenimpotentie lijdende Someren voorbij, zoals je toch wel zou mogen verwachten? Hoe verwerkt Schijndel, gastheer van Groene Ster, de nakende uittocht van een aantal sterkhouders? Hoe houdt UDI’19 zich op Zeeuwse bodem? Aan het besef dat een nederlaag bij GOES actieve deelname aan het behoudproces betekent, zal het niet ontbreken, toch? Het rommelt een beetje in het Nuenense, maar weten spelers en trainer zich daar desondanks aan te onttrekken op bezoek bij EHC?

Hoe heeft OSS’20 (1D, Heidebloem uit) al die competitieloze weken vanaf begin december doorstaan? In Tilburg staan twee nog wel florerende verenigingen uit die stad tegenover elkaar en blijkt SC ’t Zand met een blik naar de stand (2E)daarin ook in de praktijk te sterk voor Sarto? Weet EMK het gat ten opzichte van koploper Braakhuizen in 4G te verkleinen naar vijf punten en daarmee de spanning nog enigszins terug te brengen? Slaagt WNC (2F, zaterdag) erin sv Capelle van zich af te houden in de strijd om de derde plaats? En…. heeft Good Luck succes tegen ASH (3D, zaterdag)?

Je weet het niet.

Be Sociable, Share!