Onderkant paal (6)

onderkant-paalBlijkt PSV in een ongetwijfeld kolkende Kuip inderdaad onklopbaar zonder Mark van Bommel? Is RKC Waalwijk na VVV-uit definitief verworden tot een ordinaire degradatiekandidaat? En heeft een eventuele Limburgse winst voor Willem II onomkeerbare gevolgen als het zelf geen driepunter pakt tegen NEC? Omzeilt UNA/Brinvast op weg naar de Topklasse ook de lastige klip die Groene Ster heet? Vragen, vragen,vragen….

Neemt Kevin Strootman – volgens sommigen vrijer zonder de captain aan zijn zijde – PSV bij de hand tegen Feyenoord of gaan de Eindhovenaren kopje onder in een omgeving die zwanger is van dat ene woord? Staat RKC in Venlo eindelijk weer eens op in een wedstrijd die door beide partijen wordt omschreven als megabelangrijk? Weet Willem II na de late 1-1 bij Twente de vrijgekomen energie daaromtrent tegen NEC om te zetten in meer? Genoeg voor nu eens meer dan alleen een remise? Lukt het NAC, dat schijnt te willen verlengen met onder meer good old Lurling, om de te verwachten Alkmaarse aanvalsdrift te beteugelen? En heeft het daarbij ook nog het vermogen om offensief één en ander uit te richten?

Gaat Helmond Sport daadwerkelijk een blijvertje worden in de strijd om de titel en dus directe promotie naar de eredivisie en zet het daartoe ook Go Ahead in de Adelaarshorst ‘gewoon’ opzij? Wordt het 15 uit 5 voor FC Den Bosch in Leeuwarden en heeft de ploeg daarmee al aan de helft van de opdracht (’10 van de 16 winnen’) van trainer Jan Poortvliet voldaan? Of laat Cambuur het niet zo ver komen? Slaagt FC Eindhoven er na vier maanden – 26 oktober, Eindhoven-Sparta 3-0 – eindelijk eens in om een potje winnend af te sluiten? Of blijkt ook Telstar te sterk? Tja, Fortuna tegen FC Oss? Een vette 4-0, een gluiperige 1-3 of toch 2-2, zoals ook maandag knap bedongen bij Go Ahead?

Amateurs

Gaat Gemert weer lekker meetikken in Amsterdam om vervolgens opnieuw met lege handen te staan tegen AFC? Gebruikt JVC Cuijk de destijds vergeefse trip, want last minute afgelasting, naar HBS als motiverende factor om het katterige gevoel van de nederlaag tegen ADO’20 weg te poetsen? Waartoe is Kozakken Boys bij het sterke Barendrecht in staat zonder de geschorste Arda Havar? Of maakt dat niets uit omdat het ene Arif Irilmazbilek binnen de gelederen heeft?

Dendert de Zeelster trein genaamd UNA zaterdagavond ook relatief probleemloos door de Zuid Limburgse heuvels? Of laat Groene Ster zich geen tweede keer op rij foppen? Gaat het inderdaad nog ‘een heel mooi seizoen worden’, zoals Spielmacher Fatih Kamaci verkondigde en schuift Dongen ook UDI’19 aan de kant? Verweert Brabantia zich tegen Venray net zo kranig als vorige week met negen spelers bij Baronie? En waartoe is die laatste ploeg in staat op de vlakke ondergrond van Blauw Geel’38? Is de vorm er dan wel of is zulks juist bij de in nood verkerende tegenstander ineens het geval? Behoudt Nuenen bij Schijndel de ongeslagen status in 2013? En bevestigt Deurne ten koste van Someren wederom dat er op eigen veld niet te spotten valt met hun reputatie? Kan Nivo Sparta een dag eerder de krachten nog eens bundelen tegen de op papier haalbare oppositie van Heinenoord? En pakt Achilles Veen de draad weer op tegen Smitshoek?

Blijft OSS’20 (1D) vooralsnog de hoogst geklasseerde amateurclub van Oss of steekt TOP daar in het onderonsje een stokje voor? Brengt EFC in 1C het voor de rest redelijk ongenaakbare De Valk wederom ten val? Vindt Moerse Boys in 2E nog enigszins aansluiting met Roosendaal of slaat de koploper juist een beslissende kloof met de nummer drie? Gaat GVV’63 in Gameren hetzelfde doen met Sleeuwijk in 3D op zaterdag? Houden WDS’19 en PCP de emoties onder controle in de Bredase clash (5C)? En….heeft Good Luck succes, op bezoek in Sprang Capelle bij SSC’55?

Je weet het niet.

Be Sociable, Share!