Onderkant paal (5)

onderkant-paalHerpakt RKC Waalwijk zich nu het tegen Ajax weer vanuit de underdogpositie mag opereren? Blijkt de nul van Steve McClaren net zo heilig als die andere nul van Willem II in uitwedstrijden? Slaagt PSV er tegen Utrecht in de defensieve tekortkomingen wederom te compenseren met de kracht in aanvallend opzicht? Maakt Blauw Geel’38 juist in Uden een begin met de – broodnodige – ommekeer? Vragen,vragen, vragen….

Heeft de bewieroking over de prestaties in het jaar 2012 RKC in andere sferen gebracht? En komt de ploeg van Erwin Koeman ‘gewoon’ terecht op de plaatsen waar ze door de kenners vooraf op waren ingeschaald? Welk plan heeft de coach gesmeed om Ajax te verrassen? Of is dat simpelweg het speelveld compact maken en gokken op de ruimtes die de titelhouder altijd wel prijs geeft? Wie maakt namens PSV tegen FC Utrecht de eerste fout? Marcelo of toch Derijck? Of is dat zeurpietenjournalistiek (© Mark van Bommel)?

Geur van de 0

Is het inderdaad een min of meer vaststaand feit dat NAC Breda de eerste wedstrijd na carnaval verliest? Na die nederlaag gedurende het feest? Of gooit NAC tegen Heracles dezelfde overtuiging in de strijd als het bij Den Haag in de slotfase deed en met zijn tienen bijna nog een punt pakte – wat een wereldballetje met de buitenkant van die Gudelj op Hooi trouwens – , maar dan nu vanaf de aftrap? Bij Twente-Willem II vul je haast blind een 1 in, maar is dat realistisch? In een duel dat de geur van de 0 (Tilburgse reeks duels zonder winst) bij voorbaat al met zich meedraagt?

Hoe bestrijdt FC Den Bosch (9 uit 3) een divisie lager het balvaardige en avontuurlijke (Kuwas!) Volendam? Hoog druk zetten of toch maar vanuit de stellingen wachten op die momenten van oranje balverlies? Zit er na de 2-2 bij De Graaschap opnieuw een stuntje in voor FC Eindhoven, bij lijstaanvoerder Sparta? En spint FC Oss garen bij die Doetinchemse uitglijder wanneer de Superboeren de worststad aan doen? Helmond Sport tegen FC Emmen, dat is duidelijk, toch? Of zijn die potjes tegen laagvliegers juist de moeilijkste voor de ploeg van Eric Meijers?

Patroongetrouw

Volgt na de eclatante 5-0 op Jodan Boys bij Genemuiden haast patroongetrouw weer een forse uitglijder voor Kozakken Boys? Om de week erna vervolgens Excelsior’31 van de mat te vegen? Weet JVC Cuijk in de Topklasse zondag ten koste van ADO’20 opnieuw schoonheid èn resultaat te combineren? Laat Gemert dat eerste nu achterwege en kiest het tegen Hollandia eerst en vooral voor dat laatste? Of zit dat gewoonweg niet in de genen van de voetballers aldaar? En is een aftocht richting Hoofdklasse net als twee jaar geleden slechts een kwestie van tijd?

Uje tegen Veggel is sowieso beladen, maar krijgt het onderonsje tussen UDI’19 en Blauw Geel’38 een nog grotere impact door de aanwezigheid van degradatieperikelen? Een retorische vraag dus ja, maar met name Blauw Geel serieus in gevaar? Dat kan toch niet? Zo’n selectie met voetballers die vooraf minimaal een top drie-notering zag gloren, is toch te goed om daadwerkelijk in de problemen te komen? ‘Een cruciaal potje’, wist Bas Gosgens een dikke week geleden en zei de coach van UDI daarmee een woord teveel? Nee, want winst voor BG trekt ook UDI in de richting van de rode streep, capito rood, wit en blauw?

Volle mep

Heeft Achilles Veen de smaak nu te pakken en zal Hoek dat merken? Waar stopt de teller ditmaal voor Nivo Sparta als Stedoco op bezoek komt bij de zaterdaghoofdklasser? Achterhaalt Dongen zondag Groene Ster en mag het zich gaan opmaken voor een serieuze aanval op de top 3? Doet UNA weer zijn ding tegen Deurne? Dat wil zeggen: niet noodzakelijkerwijs sprankelend voetballen, maar wel weer gewoon die volle mep opeisen? Pakt Nuenen door ten koste van GOES? Is Someren – gastheer van EHC – inderdaad veruit de zwakste ploeg van de Hoofdklasse, zoals Arie van der Zouwen, de coach van Dongen, beweerde? Heeft carnaval louterend gewerkt voor het de laatste tijd kwakkelende Baronie en zal Brabantia dat gaan ondervinden?

Zet Nieuw Woensel bij Marvilde (2F) de sterke reeks voort en komt het inderdaad op ‘maar’ vier verliespunten van leider TEC? Stevent de derby tussen Dinteloord en Klundert (2E, zaterdag) af op een remise, zoals alle cijfers tot dusver (nagenoeg volledig identiek, de thuisclub scoorde 1 goaltje meer) doen uitwijzen? Vindt Essche Boys (3C) aansluiting bij buur ODC en daarmee met de grote groep mededegradatiekandidaten? En…. heeft Good Luck succes tegen koploper GVV’63 (3D, zaterdag)?

Je weet het niet.

Be Sociable, Share!