Onderkant paal (4)

onderkant-paalHeeft FC Den Bosch de bodem ook op sportief vlak nu dan eindelijk aangetikt of kan het nog erger? Was de 0-4 tegen NAC Breda een incident of sleurt Heerenveen RKC Waalwijk daadwerkelijk richting gevarenzone? Zijn een paar flitsen van PSV voldoende om het Haags kwartiertje overbodig te maken? Deelt Dongen koploper Venray opnieuw een tikkie uit? Vragen, vragen, vragen ….

Het lijkt aannemelijk dat PSV ook na dit weekend lijstaanvoerder is, maar wat is onvoorspelbaarder dan de eredivisie-uitslagen naar redelijkheid te voorspellen? Heeft Dick het nu dan eindelijk op de rit of zakt deze of gene ondanks de dooi toch weer door het ijs tegen ADO Den Haag? Ook zo benieuwd hoe RKC de Bredase oorveeg heeft verwerkt? En hoe datzelfde NAC op de toendra in het Rat Verlegh stadion voor de dag komt tegen de bewierookte cupfighter PEC Zwolle?  Speelt Rick ten Voorde of houdt  de Servische krijger Nebosja Gudelj vast aan het elftal dat ondanks alles na de winterstop ‘gewoon’ zes uit twee haalde? Bij Willem II tegen Feyenoord zeg je op voorhand een tweetje, maar is dat wijsheid? Geven de onlangs vastgelegde routiniers Tim Cornelisse en Nicky Hofs de Tilburgers net dat extra beetje gogme in aanvulling op de al bestaande vechtmachine? Is geduld het wapen of is juist hatseflats het toverwoord?

Stamgast

Haalt Helmond Sport een trede lager weer heel stilletjes een driepunter op bij Fortuna Sittard? Hoe houdt FC Oss zich met de nieuwkomers staande tegen het Volendam van Hans de Koning, de coach die met zijn aanstaande opponent jarenlang heel behoorlijk aan de weg timmerde? Wisselt Eindhoven stuivertje met Excelsior in de kruipruimte van de Jupiler League? Daar waar FC Den Bosch zo langzamerhand ook een stamgast dreigt te worden, nietwaar? Buiten het veld was het tegen AZ beschamend, maar wat te denken over wat zich erbinnen afspeelde? Het ergste moet worden gevreesd tegen Go Ahead of staan de spelers van wie een aantal hogerop zegt te willen nu dan ook  eens met daden op?

Op het oog geen lekker begin voor Gemert (bij WKE) in de Topklasse of vangt de koe de haas? Heeft Hollandia kunstgras of moet JVC Cuijk ter plekke maar weer zien of er – met een blik op de weersverwachting – in Hoorn gevoetbald kan worden? Zet Kozakken Boys zaterdag ten koste van FC Lisse koers richting subtop of staat die middenmoot – waarvoor vooraf overigens getekend zou zijn – model voor de toekomstige Werkendamse whereabouts?

Tandeloze tijger

Blijken de beroerde resultaten van Brabantia in de laatste oefenpotjes slechts zand in de ogen van in dit geval Groene Ster? Snoept Dongen, waar volgende week witte rook verwacht wordt aangaande de nieuwe hoofdtrainer, ook in de terugwedstrijd punten af van Venray? Blijkt UNA inderdaad een maatje te groot voor Schijndel? En is UDI’19 zonder de geschorste Kevin van Veen een tandeloze tijger bij Deurne? Over onvoorspelbaar gesproken, wat te denken van de belangen bij Blauw Geel’38 tegen Nuenen? In mei nog elkaars tegenstander in de strijd om een plaats in de Topklasse en nu eerst en vooral vechtend voor lijfsbehoud, raar hè? Toont Someren eindelijk eens scorend vermogen bij GOES en loopt Baronie in Limburg wederom in de val van EHC? Is er voor OJC Rosmalen in HKC wat te halen bij het opstomende Juliana’31?

Blijken het inderdaad niet alleen op papier kansloze missies voor de zaterdaghoofdklassers Achilles Veen (bij RVVH) en Nivo Sparta (bij Xerxes)? Schudt De Valk in 1C zondag ook LONGA van zich af? Blijft sv TOP in 1D aanhaken bij de kopgroep door nummer één Bekkerveld puntloos richting Limburg te sturen? Is ook Haarsteeg in 2F niet opgewassen tegen het kapitaalkrachtige TEC? Is Essche Boys buur ODC (3C) zondag om half vijf tot op één puntje genaderd? Boekt Molenschot (5D) dan eindelijk de eerste overwinning op bezoek bij Achtmaal?  En…. heeft Good Luck (3D zaterdag) succes tegen GVV’63?

Je weet het niet.

Be Sociable, Share!