Onderkant paal (3)

onderkant-paalGaat Ajax de muur die Willem II ongetwijfeld optrekt slechten? Wast PSV het vermoedelijk opgefokte varkentje dat NEC heet wel eventjes? Laat FC Oss hekkensluiter FC Emmen dichterbij komen of neemt het juist afstand? Lukt het OSS’20 binnen 7 plus 2 minuten blessuretijd een goaltje te scoren bij Limburgia en daarmee de eerste periodetitel binnen te halen? Vragen, vragen, vragen….

Vijf uit drie zijn de laatste statistieken van Willem II en biedt dat moyenne meer dan alleen maar hoop in Tilburg? Gokt de ploeg van Jurgen Streppel tegen de breimachine uit Amsterdam op de momentjes van hardlopers als Misidjan, Podevijn en Snijders, die haast op zeker een keer vrij voor doelman Vermeer zullen opduiken? Zal PSV de regie nu buiten Eindhoven ook in handen kunnen (of willen) nemen en Nijmegen schadevrij verlaten? Of wordt dat lastig omdat de pastoor zijn misdienaars giga op scherp heeft gezet na de wanvertoning van vorige week? Sprokkelt NAC weer een puntje, nu bij medezorgenkind Roda JC? Stunten de eenmalige Rode Duivels uit Waalwijk in het Gelredome of wordt zoiets bij RKC tegenwoordig geen stunt meer genoemd?

Zet Helmond Sport ook Veendam opzij en geeft het daarmee ’t prachtige 2012 nog meer glans? Zijn de gedachten van FC Den Bosch al bij het bekerduel met Cambuur van volgende week dinsdag of is dat dom geleuter? En wordt in Doetinchem bij De Graafschap eerst en vooral gewerkt aan aansluiting met de groep middenmoters? Is het duel tussen FC Eindhoven en AGOVV er één tussen de lamme en de blinde? En/of wordt het een historische wedstrijd in verband met de mogelijk laatste visite – faillissement? – van de Apeldoorners op Eindhovense bodem? Bewijst FC Oss dat het weliswaar niet al teveel sportieve ambities mag (of kan) koesteren, maar dat ze ondanks alles toch te goed zijn voor die laatste plaats in de Jupiler League? Of denkt opponent FC Emmen precies hetzelfde?

Staartclash

Trapt Gemert in de resterende 73 minuten (0-0) in de val van EVV of mag de topklasser één of zelfs drie puntjes bijschrijven? Pikt Blauw Geel’38 zo vlak voor de Kerst nog gauw een driepunter mee uit de Zeeuwse klei? En staat het dan bij de tussenbalans gewoon middenin geparkeerd? Op maar een luttel puntje van bijvoorbeeld rivaal UDI’19? Of wordt GOES de opmaat voor een hervatting met een hoog billenknijp-gehalte in januari, met de blik in de achteruitkijkspiegel? Wordt het voor OSS’20 een vruchteloze en dus wel heel zure trip van tweemaal 135 kilometer op en neer naar Brunssum voor het minirestant bij 1-1? Of is de ingeslagen biervoorraad zodanig dat de Ossenaren daar – ongeacht het resultaat – op de terugweg sowieso niet veel van merken? Dendert De Valk onverstoord door of steekt Nemelaer – op zijn best in de underdogrol – daar een stokje voor? Zakt DESK verder weg of vindt het tegen TSC aansluiting met de subtop? Houdt BVV ten koste van LONGA de puike thuisbalans intact en wat te denken van de staartclash tussen JEKA en IFC, inclusief duel-in-een-duel tussen de voormalige NAC-rechtsbuitens Peter Remie en Marcel van Helmond? Wie o wie gaat als slotlicht het nieuwe jaar in?

Datzelfde geldt voor Zwaluw VFC en Bladella in 2F, waarbij Vughts’ verlies einde oefening betekent, of is dat te voorbarig? Klopt Oirschot Vooruit (4G) buurman Wilhelmina Boys en klampt het zodoende aan bij koploper Braakhuizen? Houden de middenmoters SVSOS en Waalre (5G) elkaar in evenwicht? Sprokkelt de Genderen Drongelen Combinatie (GDC) uit Eethen opnieuw, nu bij The Gunners (2F, zaterdag)?  En….heeft Good Luck succes, volgende week in het vriendschappelijke  dorponderonsje met de zondagvoetballers van Veerse Boys?

Je weet het niet.

Be Sociable, Share!