Onderkant paal (2)

Hoe zullen onze Willy en René nu weer publiekelijk gaan reageren als PSV in De Arena opnieuw schade oploopt? Hoe eindigt de broedertwist tussen Ronald (Feyenoord) en Erwin (RKC Waalwijk) Koeman? Brengt Helmond Sport tegen MVV de spanning echt helemààl terug? Verrast UDI’19 – en op eigen veld nog wel – de koploper? Haakt Altena daadwerkelijk aan? Vragen, vragen, vragen ….

De enig echte klassieker is natuurlijk Ajax-Feyenoord of wordt hiermee tegen het zere been geschopt? Anyway, het affiche Ajax-PSV zal het voetbalweekend bepalen met als meest interessante insteek: hoe weerstaan de Eindhovenaren de druk van het echte moeten? Of wordt het van twee kanten schaken en een remise door PSV ook als winst beschouwd? Voor zo’n resultaat zal Erwin tekenen in De Kuip, toch? Een item binnen de familie, die onderlinge confrontatie, maar wat betreft de broers zelf..? Of houden de geboren winnaars zich stoerder dan ze zich voelen?

Sprokkelt Willem II ten koste van Heerenveen opnieuw?  En wat te denken van NEK-NAK? Nekt NEC NAC of nekt NAC NEC? Een puntje, zouden Gudelj&Gudelj daarvoor tekenen? Laten de heren voetballers van FC Eindhoven een trede lager bij Fortuna zien dat het ontslag van John Lammers kant noch wal raakte? En dragen zij een eventuele driepunter op aan hun voormalige coach? Bij wijze van protest? Kan FC Den Bosch de rug nog rechten dit seizoen en in Veendam de draad oppakken? Of stevent het in de hoofdstad van Brabant af op een bloedeloze treurgang richting mei? Gaat de hoed voor de zoveelste keer af voor Helmond Sport, nadat het MVV in een rechtstreekse krachtmeting heeft afgetroefd plus achterhaald? Bij Sparta-FC Oss ligt een eentje voor de hand, maar telt logica?

Amateurs

Verovert Kozakken Boys opnieuw een scalp uit Spakenburg, deze keer van IJsselmeervogels, die andere topklasser uit het voetbalgekke dorp? De vraag lijkt niet of Gemert in het mes van EVV loopt, maar wat de schade zal zijn? Of verrast de zondagtopklasser vijand en vooral vriend? Zal Jack van Gelder (AFC) mee afreizen naar Cuijk voor een intermezzo met Hans Kraay (JVC)? Was die bekerwinst van Baronie met dubbele cijfers (10-0) de opmaat voor een nieuwe veeg, nu zaterdagavond richting Schijndel? En geldt voor OJC Rosmalen zondag in C hetzelfde (11-1) tegen De Bataven? Kruipt Blauw Geel’38 met het leegdruppelen van de ziekenboeg definitief uit de gevarenzone en doet het na eventuele winst bij GOES zelfs mee in de tweede periode?  Struikelt Udenaar Blokhuis met Venray in zijn woonplaats? Is Nuenen voorbereid op de ‘sluipmoordenaars’ van Groene Ster? Wordt Brabantia een eitje voor UNA en Someren dito voor Dongen?

Troeft Henk van de Langenberg in 1C met TSC zijn voormalige liefde JEKA af? Zet De Valk de puike reeks voort in Halsteren? Betrekt Nemelaer DESK ook in het gevecht binnen die onderste regionen? Achterhaalt OSS’20 lijstaanvoerder Wittenhorst in 1D? Kan RKVVO de spanning in 2F nog enigszins terugbrengen door het nog ongeslagen TEC (11-33) beentje te lichten?  Pakt Altena de broodnodige punten in de A27-derby met Almkerk? Houdt Netersel de voortdurende reeks zonder nederlagen vast tegen De Weebosch? Gaat FC Schadewijk nummer laatst HBV onderschatten? Heeft Lepelstraatse Boys de midweekse bekerinspanningen verteerd op bezoek bij BVV’63? En …. heeft Good Luck succes tegen TSVV Merlijn?

Je weet het niet.

Be Sociable, Share!