Onderkant paal (14)

onderkant-paalDe ene Luis is de andere niet, hoewel ze beide lelijk kunnen bijten, nietwaar? Krioelt die ene als erkend diersoort bekendstaande variant zaterdag in de pels van Ajax en is NAC-aanvaller Anthony Lurling daarvan op de Bredase hobbelpiste de verpersoonlijking? Schreeuwen de 1200 meereizende Willem II-fans hun favorieten naar succes bij Vitesse? Klaart De Valk de klus ten koste van Nemelaer? Vragen,vragen, vragen….

Frank de Boer zal zijn ploeg toch wel ingeprent hebben dat combinatievoetbal haast onmogelijk is op de speelweide in Breda? En leidt dat dan alsnog naar plan B? En zo ja, speelt het NAC met de lengte en stugheid achterin en die snelle rakkers voorin daarmee dan niet redelijk in de kaart? En blijkt zodoende rond de klok van half elf dat PSV – na winst op FC Groningen eerder die avond – ineens weer serieus  meedoet om de titel? Of blaft NAC alleen maar en is het Ajax dat bijt (figuurlijk dan)?

Cultuuromslagstimulerend

Hoe houdt RKC Waalwijk Frank Demouge zoveel mogelijk uit de zestien? Dat Roda JC gaat pompen lijkt een zekerheidje of heeft Ruud Brood, de trainer die RKC natuurlijk kent van haver tot gort, een ander plannetje in petto? Waar is die Tilburgse invasie in Arnhem – hoe mooi om te zien ook – op gebaseerd? Enkel en alleen clubliefde? En/of op de aloude slogan: ‘als we gaan, dan gaan we met zijn allen?’. Of werkt de passionele manier van voetballen verslavend en cultuuromslagstimulerend voor de 013-fans? Als een soort van Bredaas sfeertje, maar dan – uiteraard, excuses aan beide partijen – anders..?

Blijft FC Den Bosch op zijn minst aanhaken in de strijd om een ticket voor de play-offs door zich niet te laten verassen door FC Eindhoven? Of heeft de 1-2 tegen MVV na alle eerdere ellende inclusief dreunen van de man met de hamer het Bossche geloof de grond ingeboord? Spaart Helmond Sport na het mislopen van de titel basiskrachten in die andere Brabantse derby in de Jupiler League bij FC Oss? En profiteert de gastheer daar dan eventueel van met een blik naar de begeerde plaats negen? Zal Anton Janssen, de coach van Oss, trouwens nog refereren aan de heenwedstrijd toen zijn ploeg in het laatste halfuur een 3-0 achterstand wegpoetste (3-3)?

Offday

Houdt JVC braaf stand bij HBS en komt Gemert, bevrijd van alle stress want gedegradeerd, ineens met een vlotte driepunter op de proppen bij AFC? Om te showen dat het zich eigenlijk best wel kan meten met het gros der topklassers? Verschijnt UNA een afdeling lager na het binnenhalen van de titel inderdaad nog sharp aan de aftrap, deze keer bij EHC? Pakt Deurne zoals algemeen wordt aangenomen drie punten tegen Someren, ondanks die twee inspanningen binnen twee dagen? Is Dongen in staat zich te herpakken na de (pijnlijke) offday bij Baronie? Of blijkt ook UDI’19 te sterk voor de geplaagde (en daardoor?) zwalkende formatie van Arie van der Zouwen? Lukt het Schijndel om bij Venray in ieder geval de hoge klassering op de ranglijst – en dus mogelijkerwijs in aanmerking komend voor een vervangende periodetitel – vast te houden? Gluurt Baronie naar hetzelfde doel en zal dat na het duel bij Blauw Geel’38 nog steeds zo zijn? Trekt OJC Rosmalen in C bij Rigtersbleek de lijn door richting plaats vijf?

Hengelt De Valk de laatste benodigde punten binnen voor het kampioenschap in 1C? Of denkt Nemelaer: jullie doen maar, maar niet over onze rug? Wipt OSS’20 in de stadsderby in 1D (over) TOP? Wie haakt in 2E af in de race met koploper Roosendaal: Moerse Boys of SC ’t Zand? Of schakelen ze zichzelf uit met een remise? Wie mag zich – voor een poosje dan – de kampioen van de dorpen Wijk en Aalburg noemen? En hoe zal het met de bibberfactor gesteld zijn bij de voetballers van Wilhelmina’26 en NOAD’32 (3D, zaterdag) als naast de sentimenten ook periodeperikelen in het geding zijn? En…. heeft Good Luck succes, op eigen grond tegen Herovina?

Je weet het niet.

Be Sociable, Share!