Onderkant paal (13)

onderkant-paalAZ heeft er baat bij dat PSV minimaal tweede wordt, want dan zijn zij ongeacht de uitslag van de bekerfinale verzekerd van Europa League-voetbal, maar gaan de Alkmaarders met een blik naar de staart van de ranglijst daarin risico’s nemen? En denken ze bij NAC zo stilaan serieus na over de play-offs voor deelname aan datzelfde toernooi? Is het voor Willem II na dit weekend definitief over en sluiten? En voor Gemert ook? Vragen, vragen, vragen…

Een ander scenario zou kunnen zijn dat – volgens afspraak – PSV zaterdag wint en AZ de finale, maar zulke toestanden komen in Nederland niet voor, toch? Bovendien zullen ze er in Eindhoven toch ook van doordrongen zijn dat deelname aan de sterk bezette voorronde van de Champions League tegenwoordig een haast zekere  mission impossible is voor Nederlandse clubs? Het beste lijkt er inmiddels vanaf bij FC Utrecht en gaat NAC daar van profiteren? Grijpt Willem II – het moet gezegd: erg leuk voetballend in Heerenveen – de zoveelste strohalm? Of blijven ze in Tilburg vinden dat er ook na een negatief resultaat tegen Roda JC nog niets beslist is? Sprokkelt RKC Waalwijk opnieuw, deze keer in Almelo tegen Heracles?

Heeft Helmond Sport zich na de 3-0 nederlaag in Volendam neergelegd bij nacompetitie, of gaan ze ervan uit dat de titelstrijd nog altijd open is als er tenminste van Sparta  wordt gewonnen? Heeft FC Eindhoven de smaak nu eindelijk te pakken en zal Go Ahead Eagles dat merken? Zet FC Den Bosch ook MVV opzij en gaat de ploeg van Jan Poortvliet verbazen door ondanks alles toch de nacompetitie te halen? Of blijkt straks FC Oss – deze speelronde in Velsen tegen Telstar – de irritante luis in de pels?

Billenknijpen

Leeft Arif Irilmazbilek nog? Na zijn zesklapper tegen DETO staat de topscorer van Kozakken Boys immers alweer een tijdje droog en wordt Capelle zaterdag in Werkendam het slachtoffer van zijn wederopstanding? Doet JVC Cuijk goeie zaken bij VVSB door zich bij winst vrijwel zeker veilig te spelen? Of wordt het voor Kraay c.s. toch nog billenknijpen, bijvoorbeeld indien Chabab Gemert verslaat? Als dat laatst plaatsvindt zijn de dagen van Gemert in de Topklasse definitief geteld, daar kunnen toch geen misverstanden meer over bestaan? In Zaltbommel aangaande het avontuur van Nivo Sparta in de Hoofdklasse al een flinke poos niet meer, maar kunnen de mannen zich nog één keer oppeppen voor de derby met Achilles Veen, dat nog puntjes nodig heeft voordat het sein op groen kan?

Kan Brabantia binnen drie dagen nog eens swingen? Of vergt het makkelijk scorende Blauw Geel’38  een andere aanpak? Betrekt GOES Deurne definitief bij het degradatiebal? Profiteert Schijndel bij EHC optimaal van het feit dat UNA bij UDI’19 – Schijndels’ concurrent in de slag om periode 3 – kampioen kan worden?  Of vindt Bas Gosgens alles best in relatie tot zijn vorige werkgever, behalve een feestje voor hen op Udense bodem? Trekt Baronie opnieuw in ieder geval niet aan het kortste eind in de derby met Dongen? Kan het door intern gedoe geplaagde Nuenen de focus op het duel met Venray krijgen? Gaat Someren tegen Groene Ster door met waarmee ze eigenlijk het hele seizoen bezig zijn? Dus aardig weerstand bieden, maar na anderhalf uur met lege handen staan? Pakt OJC na het bekersucces(je) tegen Hoogeveen de competitiedraad weer op met het oog op plaats vijf?

Dak eraf?  

Daalt OSS’20 (in 1D gastheer van RVU) zo ver af dat zelfs nacompetitie – maar dan die andere – dreigt? Zorgt Geldrop er voor dat De Valk tenminste zondag de bloemen nog niet in ontvangst mag nemen? Zet Nemelaer (1C) ook JEKA opzij en verwordt de omschrijving  ‘wonder’ na in dat geval vier zeges op rij tot niet op rijk rekenen gebaseerde realiteit?  Gaat het dak eraf bij DESO nadat het eerst NWC (2H) heeft verslagen? Klopt SC ’t Zand lijstaanvoerder Roosendaal (2E) en hebben de Tilburgers de titel daardoor scherp in het vizier? Of wordt Moerse Boys in dat verband de lachende derde? Wint het TVC Breda (4C) van koploper SSW en slaat het team van trainer Martijn van Galen daarmee de beslissende slag omtrent het kampioenschap? En….heeft Good Luck succes met het tweede elftal tegen de reserves van Rijswijkse Boys?

Je weet het niet.

Be Sociable, Share!