Onderkant paal (12)

onderkant-paalZal PSV met het schuim op de mond aan de aftrap staan tegen Ajax? En de grote rivaal meteen bij de lurven pakken? Of wordt het sowieso A, maar is B toch vooral vanuit de reactie? Lukt het Erwin K. om zijn jongere broer eindelijk eens te verslaan in een onderlinge confrontatie? Is Helmond Sport na het bezoek aan Volendam nog steeds titelkandidaat? Heeft Gemert na de verplichte winst op Sneek zowaar toch nog reëel uitzicht op behoud van het topklasserschap? Vragen, vragen, vragen….

Volgens insiders broeit ’t in het Eindhovense in de aanloop naar de topper en hoe zal die opgekropte frustratie zondag na de klok van zessen als de kruitdampen zijn opgetrokken tot uiting komen? Opperste euforie of terneergeslagen als bier in een vet glas? Lopen de gedragsdeskundigen daar dan overigens ook bij met hun notitieblokjes? Of is al dat gedoe eigenlijk overbodig en de einduitkomst onvermijdelijk? Dus dat PSV 020 haast traditiegetrouw verslaat, maar later bij AZ en/of Twente wel weer zal morsen? En zij van boven de rivieren dat incalculeren, hun resterende driepuntertjes ophalen en straks opnieuw met het luxe dienblad boven het hoofd staan te zwaaien?

Familie Koeman

Zorgt RKC Waalwijk ervoor dat Feyenoord de hoop op een mirakel al voor de aftrap in 040 moet laten varen? En dat het daarmee twee vliegen in één klap slaat? Dat wil zeggen een significante stap met het oog op rechtstreeks behoud en een plusje voor Erwin inzake de sportieve verhoudingen binnen de familie Koeman? Tig supportersbussen reizen Willem II weer achterna, nu richting Heerenveen, maar waarom eigenlijk? Om hun helden weer het snot voor de ogen te zien rennen en na anderhalf uur weer tot de conclusie te komen dat dit alleen niet voldoende is? Of is er eerst en vooral op dat front sprake van een definitieve cultuuromslag? No more (S)Tilburg? Btw, zal dat na de zomer ook op de vrijdagavonden gepraktiseerd worden? Jawel, hij mag weer: nekt NEC NAC of nekt NAC NEC..?

Helmond Sport weet wat het doen staat in de Jupiler League, nietwaar? Hoewel in deze afdeling eigenlijk maar één ding zeker is en dat is de grote mate van onzekerheid, lijkt de kans op de titel verkeken voor de Helmonders bij verlies in en tegen Volendam,of is zoiets beweren in dit stadium prematuur? Zouden ze in Den Bosch vooraf ooit gedacht hebben dat FC Oss de grootste concurrent zou worden voor een plaatsje in de nacompetitie? En dus dat FCDB nu hoopt op een resultaat van Excelsior in Oss? Andersom mikt Oss zelf op de volle buit om vervolgens maandag voor de buis gniffelend te constateren dat Almere en Den Bosch gelijkspelen, toch? Ook zo benieuwd hoeveel toeschouwers – naast die handvol diehards – afkomen op FC Eindhoven tegen FC Emmen?

Amateurs

Helpt Kozakken Boys Katwijk opnieuw, nu door GVVV te verrassen? Doet JVC Cuijk hetzelfde voor Gemert door FC Chabab met lege handen naar huis te sturen? En profiteert de ploeg van Jan van Dijk daarvan door in ieder geval nummer laatst SWZ Sneek met een identieke beloning achter te laten? Wint zaterdaghoofdklasser Achilles Veen opnieuw – nu tegen Kloetinge – en koerst het daarmee af op het beoogde doel dat rechtstreekse handhaving heet? Heeft het reeds gedegradeerde Nivo Sparta nu het de eerste winst van het seizoen binnen heeft de smaak te pakken en zorgen de Bommelaren voor dè stunt van het weekend door titelkandidaat nummer één Excelsior Maassluis  te verschalken? Of is dat een wel heel erg domme vraag?

Stijgt Nuenen zaterdagavond boven zichzelf uit, op bezoek bij nakend topklasser UNA? Wordt het weer een drietje voor Deurne, deze keer thuis tegen Blauw Geel’38? Gaat Schijndel gewoon door met indrukwekkend doen? En zal uiteindelijk ook GOES het loodje leggen? Hoe gaat Dongen tegen EHC om met de druk, want die er zal met de recente cijfers (7 gespeeld, 1 punt) in het achterhoofd inclusief het hijgende Blauw Geel  in de nek toch wel zijn? Wordt Groene Ster tegen Baronie inderdaad doelpuntrijk? Hoe verloopt de – eenmalige – terugkeer van het duo Van den Dungen/Van Gennip in Uden bij UDI’19 versus Brabantia?

Maakt DESK – zelf in de race voor deelname aan promotiewedstrijden – de competitie in 1C bovenin weer een beetje spannend door De Valk opzij te zetten?  Slaat BVV Nemelaer van zich af en staat het team van Piet Drijvers daardoor al met anderhalf been in de tweede klasse? Wordt de clash tussen Nieuw Woensel en Gestel in 2F spraakmakend? Is verliezen voor het nog immer puntloze Nordea (5E) bij stadgenoot WSJ op voorhand al een vaststaand feit? Blijft koploper Oranje Zwart Helmond (6C), gastheer van GKC, op weg naar de titel als enige standaardploeg in Brabant ongeslagen? En…..heeft Good Luck succes, zaterdagmiddag bij NEO’25 (3D)?

Je weet het niet.

Be Sociable, Share!