Onderkant paal (11)

onderkant-paalSteekt NAC Breda provinciegenoot PSV in de komende weken de helpende hand toe in de titelrace door in hun duels met Feyenoord, Ajax en Vitesse (zaterdag) punten te sprokkelen? Of doet dit niet ter zake, simpelweg omdat de Eindhovenaren zelf vanaf nu toch geen fouten meer maken en al helemaal niet zaterdag in Tilburg tegen Willem II? Brengt Kozakken Boys Katwijk de derde nederlaag op rij toe en daarmee de spanning in de zaterdagse Topklasse helemaal terug?Vragen, vragen,vragen…

Dat wordt een kansloze missie voor Willem II tegen PSV zou je zeggen, maar was dat in die heenwedstrijd ook niet het geval, toen de Tilburgers brutaal de leiding namen (0-2) en pas in de slotfase zwichtten? Of slaagt PSV er zowaar in om voor de tweede keer dit seizoen buitenshuis de nul te houden? Vitesse vaart vooral wel bij de ruimtes die de tegenstanders achter hun defensie laten, maar zouden ze in Anrhem werkelijk denken dat het NAC onder Gudelj die gaat prijsgeven? Neemt RKC Waalwijk in Zwolle afstand van directe concurrent PEC en de rode streep en dientengevolge een voorschot op rechtstreeks behoud? Of is dat te voorbarig?

Scherven

Is dat laatste ook het geval als blijkt dat Volendam, Sparta en Cambuur het weekend niet ongeschonden door zijn gekomen in relatie tot de in dat kader gestegen titelkansen voor Helmond Sport, dat zelf trouwens niet in actie komt?  Is FC Oss – in Leeuwarden tegenover Cambuur – in dit verband een welkome medestander voor de Oost-Brabanders om over een paar weken in de onderlinge confrontatie vervolgens een luis in de pels te zijn? Lukt het FC Den Bosch om de scherven die het Veendam-verhaal in de Brabantse hoofdstad teweeg bracht te lijmen en zo ja, wordt Telstar dan het eerste slachtoffer van inhaalrace nummer zoveel? Is elke letter die aan FC Eindhoven gespendeerd wordt aangaande de huidige jaargang er eigenlijk één teveel of lukt het de eenzame hekkensluiter in Almere dan eindelijk  om eens in positieve zin van zich te doen spreken?

Iets waar ze in Werkendam niet over te klagen hebben en terecht, daar kunnen toch geen misverstanden over bestaan? Je kunt er vergif op innemen dat Katwijk niet met een gerust gevoel afreist naar Kozakken Boys of is dat te keurig en valt die gemoedstoestand het best te omschrijven als ‘met poep in de broek’..? Pakt Achilles Veen de broodnodige punten bij het nog lager vliegende Nieuw Lekkerland? Stelt JVC Cuijk bij Sneek het topklasserschap definitief veilig? En duwt HSC’21 Gemert verder weg richting Hoofdklasse? In welke afdeling OJC titelkandidaat Be Quick ontvangt: een maatje te groot of wederom een stap verder richting de subtop plus een mooie uitgangspositie in periode drie?

Spits

Zou Schijndel tijdens de winterstop werkelijk gedacht hebben aan de nacompetitie, die bovenin welteverstaan? Of is dat allemaal too much en wrijft Blauw Geel dat de ploeg van Mark Schenning zaterdagavond eventjes in? Mondt Brabantia tegen Deurne uit in een vijfde remise voor laatstgenoemd team in zeven duels? Hoe houdt het door blessures gekortwiekt en zich in zwaar weer bevindend Dongen zich staande in en tegen GOES? Helpt Baronie, dat de puntjes overigens ook goed kan gebruiken, UNA verder op weg naar de Topklasse door Venray met lege handen huiswaarts te sturen? En profiteert UNA ook eigenhandig en dus optimaal door toekomstig eersteklasser Someren opzij te zetten? Is UDI’19 zonder aanvaller Kevin van Veen spits genoeg om het een steeds beter op toeren rakend Nuenen daadwerkelijk lastig te maken?

Zet Moerse Boys (2E) na een zalig Pasen nu door en schudt het daardoor WSC Waalwijk, die andere kanshebber,  van zich af in het gevecht met Roosendaal om de hoofdprijs? Of meldt zich met SC ’t Zand – gastheer van Uno Animo – een nieuwe gegadigde aan het front? Slaat RPC de beslissende kloof in de rechtstreekse ontmoeting met naaste belager SBC (3D)? Brengt Helvoirt CHC/Orka (3C) de eerste nederlaag van het seizoen toe en mag het daardoor ook zelf nog aspiraties koesteren voor de bloemen,champagne en wat dies meer zij? En…. heeft Good Luck succes, zaterdagmiddag op eigen veld tegen titelkandidaat Sleeuwijk (3D)?

Je weet het niet.

Be Sociable, Share!