Onderkant paal (10)

onderkant-paalStelt Roda JC de stressbestendigheid van PSV verder op de proef? Hoe zalig verloopt Pasen voor Willem II, dat zelf FC Groningen op bezoek krijgt terwijl FC Utrecht op hetzelfde moment VVV bestrijdt? Hoe doorstaat Helmond Sport de Brabantse derby’s?  Zet Gemert het opmarsje voort bij JVC Cuijk? Wat wordt Uje-Veggel? Vragen, vragen, vragen….

De weken van de beslissingen naderen op alle niveaus, spannend hè? Wie doet wie het meest pijn in Kerkrade? Het sleurwerk van Demouge, de leepheid van Malki en de snelheid op de flanken van Roda PSV? Of juist de offensieve power van PSV de thuisclub? Loopt FC Twente – met de herstelde Chadli aan de aftrap, dus dat scheelt – zich vast op het ongetwijfeld taaie NAC Breda? Het lijkt een vraag waarvan het antwoord al bekend is, maar is bij RKC Waalwijk het besef daar dat het duel met ADO Den Haag in de race om het ontlopen van de nacompetitie toch echt gewonnen moet worden? En geldt dat een paar kilometer verderop voor Willem II eveneens, met ‘t verschil dat juist het bereiken van die barrage het hoofddoel is?

RIP

Is er bij Helmond Sport na de (zo goed als zekere en voor hen welkome) veranderingen in de stand – RIP Veendam – ineens sprake van kampioensstress? En/of verhinderen eerst FC Eindhoven en maandag FC Den Bosch de snode plannen? Hoe heeft die laatste ploeg het ook voor hen vervelende bericht uit het Noorden trouwens verwerkt? Is er na negen punten plus twaalf doelpunten aftrek nog hoop op de play-offs in de Brabantse hoofdtad? En ruikt FC Oss (Dordrecht uit en Almere thuis) ineens ook weer kansen op deelname aan die extra wedstrijdenreeks?

Pakt Gemert door, dit weekend? En is hoop na een gunstige afloop tegen HBS en JVC Cuijk verworden tot een tastbaar iets? Andersom, moeten Kraay c.s. zich maandag rond vijven toch nog zorgen maken, wat wil zeggen: over rode streep-bibbers? Zet Achilles Veen zaterdag een stapje verder richting veiligheid ten koste van Smitshoek? Boekt Nivo Sparta in de twee thuisduels met Pasen – Stedoco (zaterdag) en Heinenoord (maandag) – dan eindelijk die eerste zege? Dat het doek gaat vallen weten ze al in Zaltbommel, maar dit weekend al?

Klassieker

Klaart leider UNA/Brinvast de klussen Dongen en Groene Ster in de zondagse Hoofdklasse B wederom zakelijk, zoals eigenlijk te doen gebruikelijk? Dendert de trein die Schijndel heet gewoon door, zaterdag bij UDI’19 en maandag op eigen veld tegen Someren? Zo ja, heeft dit dan zijn weerslag op UDI als dat maandag Blauw Geel’38 ontvangt voor de klassieker? Gaan de Veghelaren die derby inderdaad in met 9 uit 3, zoals verwacht mag worden, want het varkentje Someren zullen zij zaterdag toch wel gewassen hebben? Pakt Nuenen stilletjes vier of misschien wel zes punten mee uit de dubbel (Deurne thuis en Dongen uit)? Houdt Brabantia, dat Bas Kneepkens (UNA) vastlegde voor volgend seizoen,  ten koste van Venray de aansluiting en daarmee reëel zicht op lijfsbehoud? Schrijft Baronie met het oog op het programma van de komende weken drie heel belangrijke punten bij na winst op GOES?

Laat De Valk bij EFC en IFC opnieuw steekjes vallen in 1C? Grijpt Nemelaer in dezelfde afdeling Pasen alvast aan voor een sportieve herrijzenis? Zorgt Almkerk zaterdag (1C) voor een ‘Vorentscheidung’ door Roda Boys op eigen veld te kloppen? Of recht de Aalster ploeg de rug en is het nog geen uitgemaakte zaak wie straks tot nacompetitie om behoud veroordeeld is? Bijt TOP (1D) zaterdag de tanden stuk op HVCH? Brengt Nieuw Woensel de spanning in 2F helemaal terug door TEC maandag met lege handen naar Tiel terug te sturen? Wordt het 24 uit 8 voor Klundert, dat zaterdag middenmoter Duiveland ontvangt? En…..heeft Good Luck succes, zaterdag (3D) in Sprang Capelle tegen SSC’55?

Je weet het niet.

Be Sociable, Share!