Wie is verplicht uit te wijken?

Verenigingen met een goedgekeurd kunstgrasveld zijn vanaf 1 februari 2013 verplicht om bij een incidentele afgelasting van het hoofdveld (van natuurgras) met het eerste elftal mannen uit te wijken naar kunstgras. Dit besluit is genomen door alle districten. Het besluit is dan ook van toepassing op alle standaard competities mannen, van de landelijke Topklasse tot en met de laagste klassen van het district.

Omdat de weersomstandigheden op dit moment verre van ideaal zijn, met als gevolg diverse aanpassingen in de speeldagenkalenders, hebben alle districten besloten om het uitwijken naar kunstgras bij incidentele afgelastingen verplicht te stellen. Op deze manier probeert de KNVB zowel midweekse wedstrijden te voorkomen, de laatste twee competitieronden gelijktijdig te laten spelen als ook het verschil in aantal gespeelde wedstrijden binnen de poules zo klein mogelijk te houden.

Onderstaand een tweetal overzichten van toepassing in het district Zuid I, zaterdag en zondag, waarin per poule staat aangegeven welke verenigingen moeten uitwijken naar kunstgras. Dit staat met “ja” aangegeven. (Hfd: betekent dat het hoofdveld kunstgras heeft). Bij verenigingen die wel kunstgras hebben, maar niet uit hoeven te wijken (door omstandigheden) staat er geen “ja” achter vermeld.

Kunstgras per poule zaterdag
Kunstgras per poule zondag

 

Be Sociable, Share!