Voetbal staat op tegen kanker

Eén op de drie Nederlanders krijgt kanker. Per uur overlijden in Nederland vijf mensen aan kanker. Kanker raakt iedereen. KWF Kankerbestrijding droomt van een wereld waarin niemand meer overlijdt aan kanker. Daarom roept KWF iedereen op te staan tegen kanker. Door in actie te komen voor KWF en donateur of vrijwilliger te worden of door zelf een actie te organiseren om geld in te zamelen. Want alleen als we samen opstaan kunnen we investeren in onderzoek en kanker terugdringen. Daarom staan in het weekend van 23, 24 en 25 november alle clubs uit de Eredivisie en de Jupiler League op tegen kanker.

 

Voetbal staat op
Stichting Meer dan Voetbal en KWF Kankerbestrijding hebben de handen ineen geslagen. In een samenwerking vragen zij de Eerste- en Eredivisie clubs op te staan tegen kanker. In het speelweekend van 23, 24 en 25 november staat tijdens elke Eerste- en Eredivisie wedstrijd de strijd tegen kanker centraal. Maar liefst 36 clubs werken mee en de stadions zullen in het weekend in totaal met zo’n 200.000 toeschouwers gevuld zijn. In elk stadion zal het publiek opgeroepen worden om op te staan tegen kanker, te stoppen met het schelden met kanker en geld in te zamelen ter ondersteuning van de strijd tegen kanker. Iedere club doet dit op zijn eigen manier. Bij sommige clubs zal de oproep gedaan worden door een clubicoon, vaak met een eigen persoonlijk verhaal, zoals Maarten van der Weijden bij PSV, Frans Paymans bij N.E.C. en Rick Hoogendorp bij RKC Waalwijk. Er worden SMS-acties ingezet, collectes gehouden en diverse acties opgezet om geld op te halen voor wetenschappelijk kankeronderzoek.

 

Sta op tegen kanker in beeld

FC Utrecht en PSV stonden al eerder op tegen kanker. Bekijk hier de indrukwekkende speech die Hans van Breukelen in 2010 vanaf de middenstip in stadion Galgewaard deed.

http://www.youtube.com/watch?v=F8GCbgA8WxE

 

De spelers van PSV zijn al opgestaan en roepen hun fans middels dit filmpje op om ook op te staan tegen kanker.

http://www.youtube.com/watch?v=IDI6IAH7Y-E

 

Onderzoek helpt
In Nederland krijgen elf mensen per uur de diagnose kanker. Het aantal kankerpatiënten zal blijven stijgen. Volgens prognoses zijn er in 2020 maar liefst 40% meer kankerpatiënten ten opzichte van nu. Onderzoek helpt om minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten en hun naasten te bereiken. Wereldwijd werken wetenschappers naar de dag toe waarop niemand meer overlijdt aan kanker. Door te blijven investeren in wetenschappelijk onderzoek kunnen we een stap in die richting maken. Daarom blijft opstaan tegen kanker belangrijk. Want iedereen verdient een morgen.

 

TV-show
Sinds 2010 presenteren KWF Kankerbestrijding en AVRO in november de TV-show Sta op tegen kanker. De show laat zien hoe belangrijk onderzoek naar kanker is. Onbekend en bekend Nederland, zoals  Anita Witzier en BLØF, zet zich in tegen kanker en vraagt iedereen om donateur te worden van KWF Kankerbestrijding. De TV-show is woensdag 28 november 2012 om 20.30 uur live te zien bij de AVRO op Nederland 1. De herhaling is zaterdag 1 december om 15.50 uur.

 

Kijk voor meer informatie over Voetbal staat op tegen kanker op www.staoptegenkanker.nl/voetbal.

Be Sociable, Share!