Van Muyen prof af

De wegen van Bart van Muyen en FC Oss scheiden abrupt. De 30-jarige verdediger neemt per direct afscheid van het profvoetbal en kiest voor een maatschappelijke carrière in het bedrijfsleven van Dordrecht. Na goed overleg met de directie wordt het contract, dat tot en met juni 2013 doorliep, eerder ontbonden. Over twee weken kan hij al aan de slag bij zijn nieuwe werkgever.

Bij FC Oss vervulde Van Muyen een dubbelfunctie. Hij was naast het voetbal actief op de commerciële afdeling van de club. Van Muyen is dankbaar voor de geboden mogelijkheden, maar heeft een kans gekregen die hij niet aan zich voorbij kan laten gaan. “Ruim anderhalf jaar geleden heb ik heel bewust voor FC Oss gekozen in verband met mijn maatschappelijke carrière. Hier kreeg ik de gelegenheid om mezelf ook naast het voetbal te ontwikkelen. Ik heb veel kunnen leren op commercieel gebied, maar deze kans kan ik niet laten schieten. Er ligt een mooie uitdaging bij de hoofdsponsor van FC Dordrecht: Riwal. Een grote organisatie dichterbij huis”, aldus Van Muyen.

In de zomer van 2011 kwam de geboren Rotterdammer over van FC Dordrecht. In zijn eerste jaar speelde hij nog 31 competitiewedstrijden, maar dit seizoen sloeg al vroeg het noodlot toe. In de tweede wedstrijd tegen MVV Maastricht liep Van Muyen een zware knieblessure op. Daardoor kwam hij in augustus 2012 voor het laatst in actie en kent zijn profcarrière hiermee een abrupt einde. In totaal heeft hij 266 wedstrijden en 11 doelpunten in de Jupiler League achter zijn naam staan. Van Muyen wil graag verder bij een amateurclub in de hoofd- of Topklasse.

Be Sociable, Share!