Van levenslang naar 8 duels schorsing

Een amateurvoetballer die een tegenspeler met een keiharde trap een gescheurde milt en een klaplong plus longkneuzing bezorgde, is donderdag door de rechtbank in Breda veroordeeld. De 19-jarige voetballer van TSC Oosterhout kreeg 240 uur werkstraf en 3 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. Het schopincident vond plaats in september 2011 in Terheijden.

De rechter oordeelde dat het hedendaagse voetbal ‘onderhevig dreigt te worden aan verloedering’. De tegenspeler had een overtreding begaan. ‘U had de actie van het slachtoffer door de scheidsrechter moeten laten afstraffen’, zei de rechter. De KNVB had de voetballer uit Oosterhout aanvankelijk een levenslange schorsing opgelegd, maar die is uiteindelijk teruggebracht tot acht wedstrijden. De officier van justitie eiste 2 weken geleden 3 maanden cel waarvan 1 voorwaardelijk. De rechtbank koos voor een minder zware straf vanwege de jonge leeftijd van de verdachte en de tijd die is verstreken tussen het geweld en het vonnis. De reclassering schat het risico op herhaling bovendien laag in.

 

Een speler van het eerste elftal van voetbalclub Groen Wit uit Breda is door de KNVB twee jaar geschorst. De bond legde hem een sanctie op van 36 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. De tuchtcommissie van de KNVB acht het bewezen dat de wisselspeler van Groen Wit een kopstoot heeft gegeven aan grensrechter Maarten de Cloe van vv Waspik. Het incident vond plaats op zondag 3 februari. Het duel werd gestaakt, omdat scheidsrechter André de Vaan de ‘veiligheid niet meer kon waarborgen’ na de kopstoot.

Bron AD/BD

Be Sociable, Share!