Schema’s nacompetitie top- en hoofdklassen

De eindfase van het amateurvoetbalseizoen komt in zicht en de plekken van de nacompetitie voor promotie en degradatie kunnen gaandeweg worden ingevuld. Onderaan de pagina zijn de speelschema’s van de nacompetities in de Topklasse, Hoofdklasse en eerste klasse beschikbaar. De speelschema’s zijn onder voorbehoud en worden aan het einde van de reguliere (na)competitie definitief bekend gemaakt.

Ontwikkelingen zondag Hoofdklasse

De KNVB heeft recentelijk vernomen dat de verenigingen Feyenoord AV, FC Hilversum en Argon (allen Hoofdklasse A) met ingang van het seizoen 2013/’14 zich niet inschrijven voor het prestatieve zondagvoetbal en daarmee hun positie in de Hoofdklasse dan wel eerste klasse (in geval van degradatie) opgeven. De KNVB gaat er van uit dat genoemde verenigingen voldoen aan hun sportieve plicht en het seizoen zo goed als mogelijk afmaken. De al geplande competitiewedstrijden in de Hoofdklasse blijven in het programma staan en de beschreven promotie-/degradatieregeling – zoals opgenomen in het bewaarnummer onder 1.23.8 – blijft dan ook ongewijzigd.

De KNVB is voorstander van een natuurlijke doorstroming tussen de verschillende competities. De vrijgekomen plaatsen in de Hoofdklasse worden dan ook opgevuld door de klassen daaronder. Deze doorstroming verloopt via de nacompetitie; verliezend finalisten in de nacompetitie strijden onderling voor de vrijgekomen plaats(en). Indien één of meerdere van de bovengenoemde verenigingen zich hebben geplaatst voor de nacompetitie voor promotie/degradatie kan de KNVB pas gaandeweg de nacompetitie aangeven op welke wijze tot opvulling van de plaatsen wordt overgegaan. In het document Speelschema nacompetitie Hoofdklasse – eerste klasse worden de drie mogelijke scenario’s met speeldata weergegeven.

Bron KNVB

application/pdf iconSpeelschema nacompetitie Hoofdklasse – 1e klasse.pdf

 

 

Be Sociable, Share!