Rutten tekent bij FCDB

FC Den Bosch en Moreno Rutten (19) zijn een contract overeengekomen dat de verdediger tot medio 2015 aan de club verbindt. Het contract heeft de duur van tweeënhalf jaar en zal op 1 januari 2013 ingaan. Afgelopen zomer voegde Rutten zich bij de selectie van trainer/coach Jan Poortvliet en gedurende de eerste helft van seizoen 2012-2013 kwam de Bosschenaar tot op heden tot 11 optredens.

Directeur Fred van der Hoorn: “Moreno is een talentvolle speler uit de eigen regio. Hij beschikt over intrinsieke verdedigende kwaliteiten en kan zowel in het centrum als op de rechtsbackpositie spelen. Hij maakt een gretige indruk op ons en heeft zich de afgelopen maanden op knappe wijze weten op te werken tot basisspeler. We zijn blij dat hij geloof heeft in de technische plannen van FC Den Bosch en samen met ons naar een hoger niveau wil groeien.”

Moreno Rutten is geboren op 28 april 1993 in ’s-Hertogenbosch en afkomstig van de jeugdopleiding van Feyenoord. Rutten is een rechtsbenige verdediger die in het verleden uitkwam voor de jeugd van Willem II en FC Engelen en voor diverse nationale jeugdelftallen speelde.

Lees ook:  Twente schrok van ons

Be Sociable, Share!