Opnieuw winst Willem II

Willem II heeft het voetbalseizoen 2011-2012 niet alleen met promotie naar de Eredivisie afgesloten, ook op financieel gebied boekte de club winst.

De jaarcijfers laten een netto winst van 309.000 euro zien bij een omzet van 7,1 miljoen euro (begroting 6,6 miljoen euro). Deze winst is toegevoegd aan de overige reserves waardoor de club nu nog een negatief eigen vermogen van 1,45 miljoen euro heeft.

Algemeen directeur Marco Faber is tevreden over het eindresultaat. ‘In het voorbije voetbalseizoen zaten vooraf een aantal onzekerheden zoals bijvoorbeeld de uiteindelijke promotie. Door ons consequent aan de huisregel “geen geld uitgeven dat niet op de rekening staat” te houden, hebben we het seizoen ook financieel positief kunnen afsluiten.’

De jaarrekening is op maandag 8 oktober 2012 vastgesteld en is voorzien van een goedkeurende accountantsverklaring door BDO accountants. Vervolgens heeft de Clubraad van Willem II afgelopen woensdag unaniem haar goedkeuring verleend en haar complimenten uitgesproken voor het bereikte resultaat. De KNVB zal op basis van deze jaarrekening, die voor 1 november a.s. zal worden ingediend in Zeist, naar verwachting de Tricolores opnieuw in categorie 2 van het financial ranking systeem indelen.

Voor het seizoen 2012-2013 verwacht de directie opnieuw een positief bedrijfsresultaat. Het zo snel mogelijk terugdringen van het negatieve eigen vermogen en het opbouwen van reserves is daarbij een cruciaal onderdeel van de doelstellingen voor de komende jaren, als waarborg voor de continuïteit van Willem II. Daarnaast richt de club het vizier op de uitvoering van het meerjarig beleidsplan Tricolores forever.

Be Sociable, Share!