Meevallertje Gemert?

AFC moet in de eerstvolgende wedstrijd – op papier tegen Gemert – maar liefst drie basisspelers missen, zo liet de Tuchtcommissie van de KNVB deze week weten. Jasper de Haer moet dat vanwege zijn vierde gele kaart en Joshua Patrick en Mike Ruijter vanwege hun vijfde gele kaart.

Kevin Huitema van SWZ/Boso Sneek en Guus de Vries van WKE kregen afgelopen zondag (1 december) de rode kaart te zien. De speler van de club uit Sneek kreeg een uitsluiting voor drie wedstrijden, terwijl de speler van de club uit Emmen voor vier wedstrijden werd uitgesloten.

Ook Mike Brantjes van ADO’20, Cor Roeleveld van HBS missen de eerste komende wedstrijd vanwege hun vierde gele kaart, en Bryan Bröcker van Haaglandia/Sir Winston door zijn vijfde gele kaart.

Bij het technisch kader kregen Gerrie Fens van Haaglandia/Sir Winston en Hendrik Ooosting van WKE afgelopen zondag ook rood. Oosting mag als gevolg daarvan vier wedstrijden niet op de bank zitten, terwijl Fens dat één wedstrijd niet mag.

Stijn Pol van HHC Hardenberg maakte het in de ogen van scheidsrechter Louis Duarte in de wedstrijd tegen DETO Twenterand wel erg bont. Twee keer hield hij de middenvelder de gele kaart, en dus rood, voor en verder nog een directe rode kaart. De twee gele kaarten zijn dit seizoen respectievelijk de zevende en de achtste en dat betekent twee wedstrijden op de tribune zitten en voor zijn rode kaart mag hij dat nog eens uitbreiden met vier wedstrijden, waarmee hij er genadig van afkomt. Verder kreeg in de zaterdagtopklasse ook Ramon Salaz van Barendrecht de rode kaart voor getoverd. Zijn tweede dit seizoen al. Beide voor de code 24A. In het eerste geval werd hij voor drie wedstrijden uitgesloten, en dat is deze keer opnieuw het geval.

Vijf spelers, Marvin van der Pluijm van Capelle, Arda Havar van Kozakken Boys, Benito Olenski en Kevin Winter beiden van Rijnsburgse Boys en Ferry de Jong van Scheveningen, moeten als gevolg van hun vierde  kaart de eerstvolgende wedstrijd missen, terwijl Stef Lambertink va DETO Twenterand, Martin van Eeuwijk van Katwijk en Tony Tol van IJsselmeervogels dat moeten voor hun vijfde gele kaart. Tekst Karel de Rooij.

Be Sociable, Share!