Lienden gaat alsnog door

FC Lienden gaat volgend seizoen toch door in de Topklasse op zondag. Het verdriet en de boosheid bij de fans van de club was volgens het bestuur aanleiding om te kijken of een doorstart toch mogelijk was.

De club uit de Betuwe wil dat niet gaan doen met dure ex profs, maar met spelers uit de regio en voetballers die zijn afgevallen bij profclubs: “We gaan ons onder andere richten op jonge spelers van Betaald Voetbal Organisaties die geen contract aangeboden krijgen. “Spelers die naar FC Lienden willen komen zullen bereid moeten zijn om in zichzelf te investeren om beter te worden en wellicht een stap te kunnen maken naar een veel gekoesterde jongensdroom, betaald voetbal spelen”, tekende  Zondaghoofdklasse.nl op.

“Onze doelstelling op termijn is om een substantieel deel van de selectie te laten bestaan uit voetballers uit ons eigen dorp of spelers uit de directe regio. We hopen daarmee op stabiele  toeschouwersaantallen, een gezellige atmosfeer op ons sportpark en een financieel gezonde club”, aldus het bestuur in een verklaring.

De technische staf gaat bestaan uit trainer Hans van der Haar, Peter Hofstede en Jimmy Spelbos. Er moet nog wel driftig naar spelers gezocht worden, want de het overgrote deel van de huidige selectie heeft al een andere club gevonden.

Be Sociable, Share!