Kaiser nieuwe trainer FC Den Bosch

Ruud Kaiser wordt met ingang van het seizoen 2013-2014 de nieuwe hoofdtrainer van FC Den Bosch. De 52-jarige voormalig speler van de Bossche club is een contract overeengekomen voor de duur van twee seizoenen, waarbij het tweede seizoen een optie betreft. De overeenkomst gaat in op 1 juli 2013.

Ruud Kaiser, geboren op 26 december 1960 in Amsterdam, kwam als speler uit voor Go Ahead Eagles, AFC Ajax (landskampioen en bekerwinnaar in het seizoen 1978-1979), FC Antwerpen (Bel), Coventry City (Eng), OGC Nice (Fra), FC Den Bosch (1984-1988), SVV en Witgoor Dessel (Bel). Na zijn loopbaan als voetballer was hij als trainer werkzaam in velerlei functies. Na een lange periode bij TOP Oss als assistent-trainer, trainer van het beloftenteam en hoofd jeugdopleiding, was Kaiser van 1997 tot en met 1999 hoofdcoach bij RBC Roosendaal. Een seizoen later werd hij assistent-trainer bij Jong Oranje en tussen 2001 en 2006 trainde hij de Nederlandse jeugdelftallen onder 16 en onder 17. In die periode trad hij tevens op als analist voor bondscoaches Louis van Gaal, Dick Advocaat en Marco van Basten. Voorts was hij hoofd scouting bij de KNVB voor het Nederlands elftal onder 15 tot en met Jong Oranje. In 2006 en 2007 was Ruud Kaiser werkzaam in de jeugdopleiding van Chelsea FC als trainer van de A-jeugd, waarna hij in 2008 coach werd van het Duitse Dynamo Dresden. Op 1 juli 2010 werd Kaiser trainer van FC Magdeburg (Dui) en sinds 12 juli 2011 is hij technisch directeur van het Belgische K. Lierse SK.

Directeur Fred van der Hoorn over de aanstelling van Ruud Kaiser: ,,We zijn content met de komst van Ruud naar FC Den Bosch. Ruud heeft als speler veertien jaar betaald voetbal achter zijn naam staan, waaronder vier seizoenen bij FC Den Bosch, en heeft sindsdien in verschillende trainersfuncties veel ervaring opgedaan in binnen- en buitenland. Ruud heeft enorm veel zin om bij FC Den Bosch aan de slag te gaan. Hij is een hard werkende en ambitieuze trainer, die zijn club goed weet te vertegenwoordigen en bovendien een echte teamspeler die immer het belang van zijn club voorop stelt. Ruud wil hogerop, samen met FC Den Bosch. We hebben er veel vertrouwen in dat hij met zijn kwaliteiten en karakter prima past bij de spelersgroep en het technische kader en wensen hem ook via deze weg veel succes toe in zijn nieuwe functie.”

Be Sociable, Share!