Gabriëls nieuwe trainer TSC

Johan Gabriëls wordt met ingang van het nieuwe seizoen hoofdtrainer van eersteklasser TSC uit Oosterhout. Gabriëls tekent een contract met een looptijd van een jaar. Gabriëls was in twee eerdere perioden als speler voor TSC actief.

Johan Gabriëls (44) is een voetbaldier. Ooit begon hij zijn voetballoopbaan bij Groen Wit waar zijn vader in het 1e speelde. Op 11-jarige leeftijd mocht hij plaatsnemen in de opleiding van zijn droomclub NAC. Hij vertrok daar op 19- jarige leeftijd naar de trots van Oosterhout, TSC. Toen nog hoofdklasse. Draaide een topjaar onder Wally Jansen en tekende alsnog een contract bij NAC. Excelsior Rotterdam (1e divisie) volgde. Na drie jaar als semi-prof in België keerde hij terug naar, wederom, Jansens` TSC.

Lang deed TSC mee om het hoofdklasse-kampioenschap. Helaas ging de latere Nederlands kampioen Baronie met de hoogste eer strijken. TSC pakte overigens wél  4 punten van de latere Bredase kampioen. We spreken over 1997. Het bleef bij dat ene jaar aan de Warandelaan. Zijn laatste 8 jaar als speler, verdedigde hij zeer succesvol de kleuren van Baronie. Na een supercup (1997), twee hoofdklassekampioenschappen (2001 en 2005), Nederlands zondag kampioen en algeheel amateurkampioen (beiden 2001) werd hij bij Baronie assistent van trainer Ad van Seeters. Al snel maakte hij in het seizoen de overstap naar 2e klasser v.v. Oosterhout als hoofdtrainer. Na 5 jaar verkast Johan naar Unitas Gorinchem. Vanaf volgend seizoen is hij de trotse hoofdtrainer van zijn oude liefde. Bron TSC.nl

 

Be Sociable, Share!