FCDB huurt Zeldenrust van RKC

Aanvaller Furhgill Zeldenrust speelt in het seizoen 2013/2014 voor FC Den Bosch. RKC Waalwijk verhuurt de vleugelspits voor één jaargang aan de Bosschenaren.

Rotterdammer Zeldenrust – voorheen speler van RVVH, Zwaluwen en Texas Dutch Lion - sloot afgelopen zomer op amateurbasis aan bij Jong RKC. In het beloftenteam van de Brabanders excelleerde de aanvaller met regelmaat, waarna hij werd overgeheveld naar het vlaggenschip en in Waalwijk een contract tot 2015 ondertekende. Zeldenrust scoorde dit seizoen twaalf keer voor Jong RKC en speelde in zes Eredivisiewedstrijden mee, waarin hij het net niet wist te vinden.

Volgens manager technische zaken Janus van Gelder van RKC  is er bij de uitleenbeurt van Zeldenrust sprake van een winsituatie voor alle betrokken partijen. “Voor Furhgill is het goed om, in deze fase van zijn loopbaan, ervaring op te doen in een eerste elftal. Die kans gaat hij bij FC Den Bosch krijgen”, verwacht Van Gelder. “En FC Den Bosch heeft er een goede aanvaller bij. Wij hebben er op onze beurt alle vertrouwen in dat Furhgill, als hij over een jaar terugkeert in Waalwijk, dankzij de bij onze buren opgedane ervaring een betere speler is geworden waar we nog veel plezier aan kunnen beleven.” Bron RKCWaalwijk.nl

Be Sociable, Share!