Deurne blijft hoofdklasser

De commissie van beroep heeft vandaag uitspraak gedaan inzake de beroepszaak van Alphense Boys. De beroepscommissie heeft de uitspraak van de tuchtcommissie gehandhaafd. Dit houdt in dat Alphense Boys met ingang van volgend seizoen van de hoofdklasse naar de eerste klasse wordt teruggeplaatst, een geldboete van €200,- krijgt opgelegd en dat Alphense Boys bij de eerstvolgende drie bindende thuiswedstrijden geen publiek mag toelaten.

Aanleiding voor de zaak was de collectieve vechtpartij na afloop van het duel tussen Alphense Boys en Haaglandia in de nacompetitie van zondag 2 juni jongstleden. Op vrijdag 7 juni oordeelde de tuchtcommissie dat de supporters van Alphense Boys zich schuldig hebben gemaakt aan een collectieve vechtpartij en dat het wangedrag van de supporters van Alphense Boys aan de vereniging kan worden toegerekend. De tuchtcommissie achtte het niet bewezen dat spelers en/of functionarissen van Alphense Boys zich schuldig hebben gemaakt aan een collectieve vechtpartij. Wel achtte de tuchtcommissie bewezen dat spelers van Alphense Boys zich schuldig hebben gemaakt aan collectief duw- en trekwerk direct na afloop van de wedstrijd.

Alphense Boys ging op donderdag 13 juni in beroep tegen het oordeel van de tuchtcommissie dat het wangedrag van de supporters is toe te rekenen aan de vereniging. Vandaag heeft de commissie van beroep besloten de straf van de tuchtcommissie te handhaven.

Gevolgen voor de competitie
De uitspraak betreffende Alphense Boys heeft gevolgen voor de beslissingswedstrijd SC Joure – Deurne van aanstaande zondag. Als gevolg van de uitspraak plaatsen Deurne en SC Joure zich voor de Hoofdklasse en is de betreffende beslissingswedstrijd uit het programma gehaald. Loting heeft bepaald dat district Zuid II de open plaats in de 1e klasse en onderliggende klassen mag opvullen.

Bron KNVB

 

 

Be Sociable, Share!