Competitievervalsing, deel 2

Als SC Veendam komende maandag inderdaad failliet gaat, heeft dat behoorlijke gevolgen voor de stand in de Jupiler League. MVV en FC Den Bosch zijn daarbij, inclusief het eerdere failliet van AGOVV, de maximale verliezers.

De kans dat Veendam de competitie nog afmaakt, wordt als zeer gering ingeschat. De KNVB heeft al laten weten dat alle uitslagen van Veendam in dat geval uit de ranglijst worden geschrapt. Slecht nieuws voor MVV, dat al tweemaal tegen Veendam speelde en beide duels won. Een faillissement van Veendam kost de huidige nummer twee van de ranglijst daardoor 6 punten. Helmond Sport profiteert juist. De huidige nummer vier speelde pas één duel tegen Veendam en verloor.

De eerste divisie wordt door de financiële perikelen nog erger op de kop gezet, als het voortijdig einde van AGOVV ook wordt meegenomen. MVV verliest in totaal dan negen punten, net als FC Den Bosch. Coach Jan Poortvliet van Den Bosch sprak al van competitievervalsing als nu ook Veendam het seizoen niet afmaakt.

Be Sociable, Share!