Code 24A

Het liegt er niet om, de straf die de KNVB aan EVV-doelman Michel Vercruysse oplegde voor zijn rode kaart in de thuiswedstrijd van de Limburgers tegen HBS. Scheidsrechter Stijn Berben noteerde voor hem op het wedstrijdformulier de code 24A. Normaal levert die code een uitsluiting van drie of vier wedstrijden op, nu ineens maar liefst zes wedstrijden.

Rood gaf Berben ook op 27 oktober jl. in de wedstrijd ADO’20 –FC Lienden aan Romano Dennen-boom van de ploeg uit de Betuwe. Voor de voormalige betaald voetbalspeler noteerde hij op het wedstrijdformulier de code 99. Voor de Tuchtcommissie vast niet de gemakkelijkste code om daarin te straffen, maar of het nu allemaal zo lang moet duren voor er een uitspraak komt, valt te betwijfelen.

Ook Michael Grendel van SWZ/Boso Sneek en Sergio Babb van DETO Twenterand kregen afgelopen weekend de rode kaart voorgetoverd. Grendel voor de code 32A wat hem vier wedstrijden aan de kant houdt, en Babb voor de code 43A waardoor hij drie wedstrijden aan zich voorbij moet laten gaan.

Verder vielen er de eerste uitsluitingen te noteren voor de zesde gele kaart. Die eer valt Erik Rotman en Stijn Pol van respectievelijk SC Genemuiden en HHC Hardenberg ten deel.

Voor de straf als gevolg van de vijfde gele kaart komt alleen Daniel Zwart van SWZ/Boso Sneek in aanmerking. Hij mist daardoor de wedstrijd van aankomende zondag tegen Achilles’29.

Zondag moeten ook aan de kant blijven: Emiel Sinnige (ADO’20), Mike Ruijter (AFC), Bryan Bröcker (Haaglandia/Sir Winston), Tjeerd Westdijk (HBS), Koen Garritsen (HSC’21), Amanuel Isa (Excelsior’31), Berry Halfwerk (SC Genemuiden), Martin van Eeuwijk (Katwijk) en Leon Heese (Spakenburg), maar dan voor hun vierde gele kaart. Tekst: Karel de Rooij

Be Sociable, Share!