Biyadat van Blauw Geel naar BVV

Mounir Biyadat gaat Blauw Geel’38 na vijf jaar verlaten. De middenvelder (29) komt na de zomer uit voor de Bossche eersteklasser BVV. “Een welkome versterking, ik ken hem natuurlijk nog uit de tijd dat hij voor FC Den Bosch voetbalde”,reageert John Huisman. De coach van BVV ziet straks naast Biyadat ook aanvaller Ethmund Henriquez (Roda Boys) en doelman Tony Salm (DESK) naar De Vliert komen.

Biyadat kondigde zijn vertrek uit Veghel een tijd geleden al aan. “Ik was inmiddels verworden tot tweede keus en bankzitter, die alleen mocht spelen als er iemand geblesseerd was. De trainer zag op mijn positie liever een speler met loopvermogen en diepgang, ook omdat wij al veel spelers hebben die graag in de bal komen. Okay, dat is zijn keuze en die heb ik maar te respecteren. Bovendien proefde ik uit gesprekken met de leiding van de club dat het vertrouwen in mij niet meer was als voorheen. Ik mocht wel blijven, maar van een nakende reserverol zou ik als 29-jarige niet vrolijk worden. Dus was het verstandiger om te gaan.”

In BVV heeft Biyadat een aardig alternatief gevonden. “Absoluut. In de voorbereiding hebben we met Blauw Geel tegen ze gespeeld en toen vond ik het al een technisch goeie ploeg. Een ploeg ook die het voetbal speelt dat ik ambieer. Dat BVV maar twee keer traint, is ook meegenomen. Sinds kort ben ik vader en dan is het in combinatie met mijn baan wel lekker om eens wat vaker thuis te zijn”, aldus de Veghelaar. Desgevraagd zegt Biyadat zeker niet naar Den Bosch te komen om af te bouwen. “Nee, zeker niet.Sterker, ik heb tijdens de gesprekken met BVV aangegeven dat ik alleen maar zou komen als er ergens om gespeeld wordt. Dat werd bevestigd, ja. Dit seizoen ging het om handhaving. Dadelijk wil BVV verder omhoog kijken, meedoen om een plaatsje in de nacompetitie, bijvoorbeeld. BVV is de nieuwe prikkel die ik nodig heb.”

 

 

Be Sociable, Share!