‘EVVC voor KiKa’, een bijzonder initiatief

foto Henk van Esch

foto Henk van Esch

In december, toen haar vader John voor de keer onder het mes ging vanwege maagkanker, ontstond het idee bij Charlotte van Nielen. “Mijn vader is gek op voetbal én op kinderen.” Die feiten in combinatie met de ziekte mondden uit in de organisatie van een speciale voetbaldag, ‘EVVC voor KiKa’, die komende zaterdag 24 augustus gaat plaatsvinden op het sportpark van de Vinkelse tweedeklasser.

Ter verduidelijking, de Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij) is een Nederlandse stichting die sinds 2002 fondsen werft voor onderzoek naar kinderkanker en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker. Met als doel: minder pijn en strijd, een grotere genezingskans en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.

“Ja, papa zal zaterdag zelf ook aanwezig zijn”,verzekert Charlotte van Nielen. “Het gaat naar omstandigheden eigenlijk best goed met hem. Afgelopen week was zijn goeie week waarin hij zelfs 55 kilometer heeft gefietst en dit weekend is hij met EVVC op trainingskamp geweest in Zeeland”, aldus Charlotte, die in een notendop uitlegt hoe het haar vader, de voormalige prof (51) van FC Den Bosch, in deze dagen na zijn tweede operatie in het voorjaar – toen EVVC zonder zijn aanwezigheid (zie foto) promoveerde – momenteel vergaat.

“Hij zit nu in een fase met chemokuren, over een periode van drie maal drie weken. Na afloop daarvan wordt een scan gemaakt en bekeken of er progressie is geboekt. In de eerste week van zo’n kuur is hij daar echt ziek van, in de tweede week volgt langzaam het herstel en in de derde week voelt hij zich bij wijze van spreken als voorheen. Eigenlijk stond zijn volgende kuur op komende vrijdag gepland,maar die is verplaatst naar maandag. Hij wilde deze bijzondere dag natuurlijk heel graag van dichtbij meemaken.”

Programma

Het programma op sportpark De Zwaan ziet er als volgt uit:

13.00 uur: Voetbalclinic voor (mini)F jeugd t/m D.
15.00 uur: Ludieke spellen voor het goede doel KiKa en selectiepresentatie EVVC (verzorgd door supportersvereniging Evelientje)
17.00 uur: Voetbalwedstrijd EVVC 1 – Oud FC Den Bosch
19.30 uur: Afterparty met DJ

De voetbalclinic staat onder begeleiding van trainers en selectiespelers van EVVC met behulp van diverse spelers uit het betaald voetbal, onder wie Jasper Waalkens (FC Eindhoven), Alexander Mols en Jordi Thomassen (FC Den Bosch) en twee spelers van Jong RKC Waalwijk. Om 17.00 uur gaat EVVC 1 het opnemen tegen een team dat bestaat uit voormalige spelers van FC Den Bosch, met onder meer Jan van Grinsven, Fred van der Hoorn en Guido van de Kamp.

Voetbalclub EVVC zet zich belangeloos in voor dit goede doel. ‘EVVC voor KiKa’ vraagt een entreebedrag van €3,- voor deze dag. De opbrengsten gaan volledig naar KiKa. Hiermee spreekt EVVC de hoop uit een steentje bij te dragen aan het motto: alle kinderen kanker vrij!

Be Sociable, Share!