Den Hoek Vooruit (8)

Het is 2008. DHV viert haar 75-jarig bestaan. Maar het is een jubileum met zorgen. Hoe lang kan de club nog een representatief eerste elftal op de been brengen? Door het geringe aantal jeugdspelers is van doorstroming geen sprake. Het merendeel van de spelers van het vlaggenschip loopt op de laatste benen en wil de kicksen onderhand weleens aan de wilgen hangen. Seizoenenlang bikkelen in de kelder van de 4e klasse heeft zijn tol geëist. Het wel en wee van DHV. Een kijkje achter de schermen van een dorpsclub, deel 8.

Zaterdag was het vrijwilligers- en sponsoravond bij de Hoekse trots. Lange Piet en Opa Piet werden in het zonnetje gezet met een speld, een titel en een bloemetje vanwege hun meer dan 30 jaar inzet voor de huidige nummer drie in de derde klasse B. Voor Opa Piet was het extra mooi dat hij de eretitel en de mooie woorden overhandigd kreeg van zoon Martin, de huidige voorzitter en duizendpoot. Lange Piet was ook zeer verguld met zijn onderscheiding. Zodanig zelfs dat hij bij het naar huis gaan een buikschuiver maakte en bij de Eerste Hulp terecht kwam. Misschien omdat hij voorover was gevallen door het gewicht van de opgespelde versierselen.  Gelukkig viel het allemaal mee en kon hij alweer snel naar huis. Geen enkele club kan zonder vrijwilligers en sponsors. Geheel terecht dus dat ze deze mensen bij DHV koesteren.

Buitenspel

Het vlaggenschip van de club had eerder die dag een terechte 3-0 overwinning geboekt op Vosmeer, ondanks een paar ernstige blessures en een schorsing. Gememoreerd dient te worden dat de leidsman van dienst de wedstrijd niet negatief beïnvloed heeft. De laatste weken was dat meestal anders. Dit brengt ons bij een andere waardevolle vrijwilliger, te weten grensrechter Arian (tevens secretaris!). De technische staf heeft al verschillende keren een discussie met hem gehad over zijn manier van vlaggen. In tegenstelling tot de meeste clubgrensrechters, volgt Arian wel nauwgezet de regels van de scheids op. Bijvoorbeeld door pas te vlaggen als de in buitenspelpositie staande speler in balbezit komt. Onlangs liep dit echter verkeerd af voor DHV. Een goal, gemaakt door een speler die buitenspel stond, werd ondanks (laat) vlaggen van Arian, gewoon goedgekeurd. Gelukkig dat zulke discussies bij DHV in alle openheid, rust en met wederzijds respect gevoerd kunnen worden. De rood-witten hebben deelname aan de nacompetitie nog steeds in eigen hand. Dat zou een enorm succes zijn en een beloning voor het harde werken.  Tekst: John de Does.

 

Be Sociable, Share!