Den Hoek Vooruit (5)

Het is 2008. DHV viert haar 75-jarig bestaan. Maar het is een jubileum met zorgen. Hoe lang kan de club nog een representatief eerste elftal op de been brengen? Door het geringe aantal jeugdspelers is van doorstroming geen sprake. Het merendeel van de spelers van het vlaggenschip loopt op de laatste benen en wil de kicksen onderhand weleens aan de wilgen hangen. Seizoenenlang bikkelen in de kelder van de 4e klasse heeft zijn tol geëist. Het wel en wee van DHV. Een kijkje achter de schermen van een dorpsclub, deel 5.

In de betrekkelijke rust van de winterstop is het aan de mensen van de Stichting Accent Den Hoek Vooruit en aan het bestuur van de vv DHV om al weer vooruit te blikken naar volgend seizoen. De evaluatie van de eerste seizoenshelft, inclusief gesprekken met de technische staf houden en het al dan niet verlengen van de contracten.

Voorzitter Martin heeft dan weliswaar een paar petten af kunnen doen tijdens deze competitieloze weken, druk is hij nog steeds. Hij heeft een nieuwjaarstoespraak moeten schrijven, een wedstrijd organiseren ( oud-DHV tegen  het huidige DHV) en om tafel met de technische staf en het stichtingsbestuur. Toch is hij een tevreden man want hoofdtrainer Leo, assistent-trainer /conditietrainer John en verzorger Hans hebben de intentie uitgesproken hun contract te verlengen. Stichting en club kunnen dus verder op de ingeslagen weg. De staf heeft aangegeven niet alleen prettig te kunnen werken bij DHV, maar daarnaast – na drie seizoenen – nog steeds de mogelijkheden op progressie te constateren.

Optimalisering

Eind 2011 stond er een korte terugblik van het regionale amateurvoetbal in BN/DeStem. Geroemd werden vv Klundert en DOSKO om het feit dat ze na de promotie meteen bovenin meedraaien. En DHV dan? Waarom werd deze club niet vernoemd? Niet belangrijk genoeg? Of lijden ze in Zevenbergschen Hoek aan het Calimero-complex en is de journalist het gewoon vergeten? Hoe dan ook, bij DHV gaan ze gewoon door. Video-analyses maken, individuele trainingen ontwikkelen, core stability, loopscholing, coördinatietraining, keeperstraining, teambuildingsessies, scouting … Alles onder het mom dat professionalisering leidt tot optimalisering. En optimalisering biedt een grotere kans op succes. Hoe groot dat succes zal zijn, tja. Voetbal is nog altijd een spel. Maar als club en staf is het prettig om te weten dat je, ongeacht het resultaat, allemaal je stinkende best hebt gedaan en zo min mogelijk aan het toeval hebt overgelaten. Wat het uiteindelijke resultaat wordt, zien we straks ergens rond mei. Of juni…………? Wordt vervolgd.

Tekst John de Does

Lees ook Den Hoek Vooruit (1), (2), (3) en (4)

Be Sociable, Share!