Den Hoek Vooruit (14)

Het is 2008. DHV viert haar 75-jarig bestaan. Maar het is een jubileum met zorgen. Hoe lang kan de club nog een representatief eerste elftal op de been brengen? Door het geringe aantal jeugdspelers is van doorstroming geen sprake. Het merendeel van de spelers van het vlaggenschip loopt op de laatste benen en wil de kicksen onderhand weleens aan de wilgen hangen. Seizoenenlang bikkelen in de kelder van de 4e klasse heeft zijn tol geëist. Het wel en wee van DHV. Een kijkje achter de schermen van een dorpsclub, deel 14.

In de laatste officiële wedstrijd van het seizoen heeft het Hoekse keurkorps laten zien dat de 7-0 nederlaag van vorige week een incident was. Tegen een compleet en op het oog zeker niet minder gemotiveerd Heinkenszand legde de ploeg van trainer Leo een alleszins acceptabele wedstrijd op de mat. Het enige dat ontbrak was de afwerking van de niet meer te tellen kansen. Waar een verschil van acht goals nodig was, finishte het tweede play-off duel op slechts 2-0. Maar gezien die kansen ….

Hoewel DHV de meest scorende ploeg uit de afdeling is gebleken, vormt de afwerking toch een aandachtspunt. Verder werd er verdedigend wat teveel weggegeven. Ook dat feit zal meegenomen worden naar de voorbereidingen op volgend seizoen. Al met al is het succesvolle seizoen in stijl afgesloten met de wetenschap dat er wellicht nog meer in had gezeten. Stappen kunnen ook nog gemaakt worden wat betreft  de fysiek van deze jonge ploeg. Hier zullen de spelers deze zomer aan werken in de fitnessclub van conditietrainer John. Verder zal een aantal van de boys wat professioneler moeten gaan denken en vooral handelen. Met name richting de wedstrijdvoorbereiding (op tijd komen!), voeding, alcoholgebruik en rookgedrag.

De Hoekse vrienden zijn druk doende in de komende weken enkele versterkingen binnen te halen . Twee talentvolle Zevenbergse jongens hebben reeds aangegeven over te stappen en trainden ook al mee. De doelstelling die het clubbestuur én de Stichting Accent/Den Hoek Vooruit ongetwijfeld zal uitspreken, laat aan duidelijkheid niets te wensen over: PROMOTIE naar de tweede klasse! Nog meer aanleiding voor de jonge jongens binnen de selectie om bovengenoemde adviezen ter harte te nemen…. Voordat het zover is gaat de selectie nog een weekend naar Amsterdam en is er op 16 juni het jaarlijkse afsluitingsfeest in een grote tent op sportpark Den Hoekschop. Want presteren staat weliswaar hoog op de prioriteitenlijst, ze houden op Den Hoek ook van de Brabantse gezelligheid!

Tekst: John de Does

Be Sociable, Share!