Den Hoek Vooruit (13)

Het is 2008. DHV viert haar 75-jarig bestaan. Maar het is een jubileum met zorgen. Hoe lang kan de club nog een representatief eerste elftal op de been brengen? Door het geringe aantal jeugdspelers is van doorstroming geen sprake. Het merendeel van de spelers van het vlaggenschip loopt op de laatste benen en wil de kicksen onderhand weleens aan de wilgen hangen. Seizoenenlang bikkelen in de kelder van de 4e klasse heeft zijn tol geëist. Het wel en wee van DHV. Een kijkje achter de schermen van een dorpsclub, deel 13.

Eén luttel puntje haalde DHV dit seizoen tegen de laagvliegers Krabbendijk en Kapelle. Je zou kunnen zeggen dat dit de Hoekse trots het kampioenschap heeft gekost. Naast eigen tekortkomingen zijn er echter ook andere factoren in het spel. Zoals de rol van de scheidsrechter. Bijvoorbeeld tegen Kapelle (1-1). De beste man betrad met veel bravoure sportpark Den Hoekschop. ‘Ik sta op de nominatie om te promoveren’, vergat hij niet te memoreren tijdens de kennismaking. Hiervan was echter bitter weinig te zien. De man floot zeer warrig, zag dingen die er niet waren, trok heel snel kaarten en was op de eerste plaats voor en met zichzelf bezig.

Toegegeven, het niveau van de scheidsrechters was de voorbije weken alleraardigst. Deze scheids maakte er echter een potje van. In de tweede minuut toonde hij al geel aan een Kapelle-speler. Hij keurde een DHV-doelpunt af wegens duwen, waar niemand iets gezien of gevoeld had. Ook Kapelle niet. Een DHV-spits werd in de heupzwaai genomen in het strafschopgebied , maar hij wuifde het weg met de mededeling dat hij niet in scoringspositie was…

Kryptoniet

Zo gaf hij ook de verzorger van Kapelle geel omdat hij twee seconden te vroeg het veld inliep en liet hij gewoon ingooien toen een DHV-speler kermend van de pijn op de grond lag. Hij kon blijkbaar zo zien dat het aanstellerij was. Toen de spelers en staf na de wedstrijd het veld afliepen, gaf hij nog geel en daarna rood aan conditietrainer John. De reden? Omdat die tegen een speler zei dat de scheidsrechter dacht dat hij Superman was, hij kon immers overal doorheen kijken. Maar dat hij alleen vergeten was zijn Kryptoniet te slikken. Als zo’n man die absoluut geen kritiek (ook grappig bedoeld) kan incasseren de tweede klasse  in moet … Je zou als club bij wijze van spreken de nacompetitie verpesten om deze man nooit meer tegen te hoeven komen.

Wat we overigens niet gaan doen. Zaterdag  een primeur voor DHV:  nacompetitie spelen voor promotie naar de tweede klasse. Er zijn wel wat zorgen met betrekking tot de breedte van de selectie, maar verder zien de beleidsmakers  de eerste ronde tegen het Zeeuwse Heinkenszand met vertrouwen tegemoet. De beelden zijn weer geanalyseerd, er is weer hard getraind en er gaat een bus met supporters mee. Dus laat die mannen uit de Zak van Zuid-Beveland maar komen! Tekst John de Does

Be Sociable, Share!