Den Hoek Vooruit (12)

Het is 2008. DHV viert haar 75-jarig bestaan. Maar het is een jubileum met zorgen. Hoe lang kan de club nog een representatief eerste elftal op de been brengen? Door het geringe aantal jeugdspelers is van doorstroming geen sprake. Het merendeel van de spelers van het vlaggenschip loopt op de laatste benen en wil de kicksen onderhand weleens aan de wilgen hangen. Seizoenenlang bikkelen in de kelder van de 4e klasse heeft zijn tol geëist. Het wel en wee van DHV. Een kijkje achter de schermen van een dorpsclub, deel 12.

Tijdens de donderdagtraining voor de wederom gewonnen wedstrijd (2-1) tegen NOAD ’67 maakte de op veel posities inzetbare Jurre een doodssmak op het Hoekse gras. Hij had veel last van de nek en zijn inzetbaarheid was zeer twijfelachtig. Stichtingsvoorzitter Wim probeerde nog een behandeling te regelen bij fysiotherapeut Dion, die daar echter pas zaterdagmorgen vroeg tijd voor had. De moeder van Jurre had intussen al wat voorwerk gedaan door middel van massage en vrijdagavond heeft conditietrainer John de wervels  losgemaakt in diens fitnessclub. Na de behandeling bij de fysio bleek Jurre alsnog speelklaar en prompt scoorde hij de winnende goal! Jurre schoot hem erin, maar de assist kwam op naam van Dion, Nellie, Wim en John. Weer een voorbeeld van hoe een ieder zich inzet voor het gemeenschappelijke doel: Den Hoek moet Vooruit!

Door de overwinning op NOAD’67  en het gelijke spel van MZC  tegen SEOLTO heeft DHV de tweede plek weer ingenomen in de derde klasse B achter kampioen The Gunners. De Hoekenaren waren al zeker van het spelen van de nacompetitie. De vraag is nu alleen in welke hoedanigheid ze die gaan spelen: als nummer twee in de eindrangschikking of als periodekampioen?  De laatste wedstrijd tegen Kapelle, tegen wie DHV nog wat recht heeft te zetten, moet uitsluitsel brengen. De mannen van Leo Dietvorst kunnen zich dan op gaan maken voor nog een paar zware wedstrijden waarin hun ambities gestalte moeten krijgen. Dit zullen ze waarschijnlijk gaan doen zonder de wederom geblesseerde Tim, maar met de bijna van een gebroken teen herstelde Vincent.

Vriendschap

De al geruime tijd geblesseerde Chaid (kraakbeen knie) traint al wel weer aangepast met conditietrainer John en in de sportschool, maar bovendien maakt hij zich al tijden nuttig als inspirator en afgelopen zaterdag zelfs als cameraman. De beelden zullen weer gebruikt worden om het team tactisch beter te maken. Zaterdag  kan de tweede plek veiliggesteld worden en de periodetitel binnengehaald worden. Weer een hoogtepunt voor het kleine clubje langs de HSL. Wie weet waartoe een goed plan, hard werken, professionaliteit en vooral veel vriendschap nog kan leiden…….Tekst: John de Does

Be Sociable, Share!