Den Hoek Vooruit (11)

Het is 2008. DHV viert haar 75-jarig bestaan. Maar het is een jubileum met zorgen. Hoe lang kan de club nog een representatief eerste elftal op de been brengen? Door het geringe aantal jeugdspelers is van doorstroming geen sprake. Het merendeel van de spelers van het vlaggenschip loopt op de laatste benen en wil de kicksen onderhand weleens aan de wilgen hangen. Seizoenenlang bikkelen in de kelder van de 4e klasse heeft zijn tol geëist. Het wel en wee van DHV. Een kijkje achter de schermen van een dorpsclub, deel 11.

Voor de donderdagtraining voorafgaand aan de wedstrijd tegen naaste rivaal Tholense Boys had trainer Leo een helder gesprek gevoerd met de aanvallend ingestelde middenvelder Tim.  Zijn omschakeling bij balverlies liet, ondanks dat de trainer het met camerabeelden inzichtelijk had gemaakt, nog steeds te wensen over. Tim leek de boodschap begrepen te hebben, maar tijdens de training maakte hij zich wederom meerdere malen schuldig aan slecht omschakelen. De trainer liet hem zodoende afgelopen zaterdag op de bank beginnen in de hoop dat hij het nu gaat begrijpen. Tim was hier uiteraard niet blij mee en ging, na een invalbeurt van tien minuten, onmiddellijk na de wedstrijd naar huis. De trainer, die hecht aan een open communicatie, zag dit en liet hem pas na een kort maar duidelijk onderonsje richting Breda vertrekken. De komende trainingen krijgt Tim de gelegenheid om te laten zien dat de boodschap daadwerkelijk is aangekomen.

Na de prima winst van zaterdag op de directe concurrent voor de derde periode en voor de derde plek in de eindrangschikking – want DHV kan zich nog op twee manieren plaatsen voor de nacompetitie –  zijn de kansen voor de Hoekenaren enorm gestegen. Na wederom een verliespartij van The Gunners kunnen ze zelfs nog kampioen worden. The Gunners moet dan nog tweemaal puntverlies lijden en MZC minimaal één keer. DHV moet dan de resterende twee wedstrijden wel zelf winnen. Er is geen Hoekenaar die met dit scenario rekening houdt. Deelname aan de nacompetitie zou al fantastisch zijn.

Jeu de boules 

Zaterdag is DHV vrij. Om in het ritme te blijven wordt er wel getraind en aansluitend met loden ballen gesmeten. De DHV-staf speelt zomers wel eens jeu de boules in de achtertuin van Stichtingsvoorzitter Wim. De trainers Leo en John tegen Wim en stichtingssecretaris Jan. De trainers winnen altijd. Nu zullen de spelers dus kennis maken met het edele Petanque-spel. Dit zal ongetwijfeld mooie taferelen opleveren. Om de spelers de principes en spelregels alvast te leren, heeft conditietrainer John dinsdag in de warming-up al een conditionele voetbalvariant op het jeu de boules gedaan. Goed voor het balgevoel en leuk voor het groepsgevoel. Deze week mocht de druk even van de ketel. Volgende week maken de Hoekse mannen zich op voor weer een finale. Dan reist het Hoekse gezelschap af naar St.Philipsland waar NOAD’67 wacht. Eveneens een belager in zowel de totaal- als de periodestand. Tekst John de Does.

Be Sociable, Share!