Den Hoek Vooruit (1)

Het is 2008. DHV viert haar 75-jarig bestaan. Maar het is een jubileum met zorgen. Hoe lang kan de club nog een representatief eerste elftal op de been brengen? Door het geringe aantal jeugdspelers is van doorstroming geen sprake. Het merendeel van de spelers van het vlaggenschip loopt op de laatste benen en wil de kicksen onderhand weleens aan de wilgen hangen. Seizoenenlang bikkelen in de kelder van de 4e klasse heeft zijn tol geëist. Het wel en wee van DHV. Een kijkje achter de schermen van een dorpsclub, deel 1.

Voorzitter Martin van DHV legt in die periode contact met de niet onbemiddelde voetbalgek Wim. Ze kennen elkaar nog van hun gezamenlijke Seolto-periode. Martin was toen speler en Wim voorzitter. Wim is enthousiast en samen benaderen ze trainer Leo, die Wim en Martin kennen van zijn succesvolle periode bij Seolto. Leo neemt zijn voormalig assistent en conditietrainer John mee en het begin van een begeleidingsteam is daar. Er wordt een verzorger/keeperstrainer gevonden in de persoon van Hans, Arian gaat vlaggen en de stichting krijgt een bestuur.

Vijfde plek

Er blijven zeven selectiespelers uit Zevenbergschen Hoek over. Het stichtingsbestuur gaat op zoek naar minstens zeven nieuwe spelers om het seizoen 2009-2010 volwaardig te kunnen starten. Dit lukt. Er wordt een aantal spelers uit Zevenbergen gehaald en een paar uit Papendrecht. De jonge Hoekse spelers moeten erg wennen aan de directe coaching van trainer Leo en aan de conditietraining van assistent John, maar al snel maken ze flinke stappen in hun ontwikkeling. Uiteindelijk resulteert één en ander in een verdienstelijke vijfde plek. In het tweede seizoen wordt opnieuw doorgeselecteerd en geïnvesteerd, hetgeen leidt tot een groep van zestien spelers.

Goalgetter en Hoekenaar Dennis komt terug van Virtus en van Papendrecht komt de razendsnelle Marokkaanse aanvaller Elias over. Dennis schiet er meteen 34 binnen en Elias zit hem dicht op de hielen. De trainers Leo en John borduren voort op de basis en maken gebruik van videobeelden om de spelers beter en bewuster te maken. DHV wordt glorieus kampioen van de 4e klasse C. Het rustieke HSL-dorp schudt op haar grondvesten tijdens de viering en de club is wekenlang  het gesprek van de dag.

Hoop

Voor aanvang van het seizoen 2011-2012 krijgt de selectie wederom een kwaliteitsinjectie. Helaas is weer één Hoekse speler afgevallen, maar daar staat de komst van onder meer de Marokkaanse alleskunner Chaid tegenover. De staf en begeleiding blijft intact en een plaats bij de eerste vier is de doelstelling. Dit seizoen presteert DHV wisselvallig. Goede wedstrijden worden niet gewonnen en slechte soms weer wel. De derde klasse B is een leuke afdeling met vooral Zeeuwse tegenstanders en is qua niveau niet te vergelijken met de vierde  klasse. De spelers zullen toch echt de clichématige stapjes moeten maken om de nacompetitie te halen. Met name op het mentale en fysieke (duels!) vlak. Ook na de laatste nipt en bovenal onnodig verloren wedstrijd blijft de stiekeme hoop op promotie sluimeren in het DHV-kamp. Of is die ijdel…? Wordt vervolgd.

Tekst: John de Does

Be Sociable, Share!