Zou het dan toch…?

foto Geert van Erven

foto Geert van Erven

Met de adrenaline nog gierend door het lichaam en de emotie van het moment daarbovenop wil je weleens wat roepen. Iets waarvan je later denkt: dat had ik misschien beter niet of anders kunnen zeggen. ‘We zijn ervan overtuigd dat we het gaan redden’, liet Jurgen Streppel optekenen na de 1-0 overwinning van Willem II op VVV Venlo. Uiteraard kan de coach als technisch eindverantwoordelijke eigenlijk ook niet anders, maar toch.

Want het grappige is dat Streppel het ook echt meent. Of dat in ieder geval uitstraalt en wel zodanig dat zijn volgelingen het eveneens geloven. Waarvoor hulde, want met geloof begint het allemaal.  In Engeland wordt Harry Redknapp ook wel Harry Houdini genoemd, omdat hij met zijn clubs in het verleden vaker het onmogelijke presteerde. En misschien weer gaat presteren. Rond de jaarwisseling was Queens Park Rangers  immers dood en begraven, maar zie de stand in de Premier League anno maart 2013. QPR heeft weer aansluiting!

Realistisch

Die Willem II voor alle duidelijkheid dus nog niet heeft. Bovendien, één driepunter voor VVV betekent al dat Willem II negen punten nodig heeft om over de Venlonaren te wippen. Gegevens waar ze in Tilburg helemaal niet op zitten te wachten, maar die wel realistisch zijn. Aan de andere kant: hoe werkelijkheidsgetrouw was Houdini? Je geloofde je ogen niet, maar het gebeurde wel. Toch?

Restantprogramma Willem II en VVV:

16-mrt VVV -Heracles
17-mrt NAC-Willem II
30-mrt Utrecht-VVV Willem II-Groningen
5-apr Feyenoord-VVV
6-apr Willem II-PSV
12-apr VVV-PEC Zw.
14-apr Heereveen-Willem II
20-apr Willem II-Roda JC
21-apr VVV-FC Twente
27-apr ADO-VVV
28-apr Vitesse-Willem II
5-mei VVV-Groningen Ajax-Willem II
12-mei Vitesse-VVV Willem II-AZ
Be Sociable, Share!