(Op de) spits

Nadir CiftciHet armlastige NAC Breda struinde de markt af op zoek naar een (betaalbare) spits. Terwijl NAC met Alex Schalk en Nadir Ciftci reeds de beschikking had over twee centrumaanvallers. Die dan blijkbaar nog niet de benodigde stootkracht brachten. Figuurlijk dan. Waar Schalk in dat verband in woord en gebaar positivisme blijft uitstralen, reageert de Turkse Nederlander bij voorkeur primair.

Zo bleek – achteraf – vorige week toen Ciftci tijdens een trainingspartijtje zowel Gilissen als Luijckx een beuk uitdeelde. De leiding van de club legde de bijna 21-jarige aanvaller daarom een disciplinaire straf op. Sowieso in de vorm van een tijdelijke verbanning naar de beloften. Daar waar Ciftci, in augustus voor liefst drie jaar – oh logica – vastgelegd, hoofdzakelijk zijn speelminuten maakt. Of krijgt. Bij Jong NAC laat hij het ongelijk van de technische staf vaker niet dan wel zien. Met als hoofdoorzaak dat de voetballer vooral aan één ding denkt en dat is zeker niet het teambelang.

Dat deed bijvoorbeeld ene Romario vroeger trouwens ook niet. Maar ja, die schopte er elk seizoen wel gewoon een stuk of dertig in. Dat nuanceverschil moet Ciftci nog een plaatsje geven in zijn bovenkamer. Het mannetje zijn of spelen mag, maar dan wel a.u.b. terug te betalen in daden. In constructieve zin welteverstaan. Maandagavond bij Jong NAC tegen Jong FC Twente stonden Schalk en Ciftci beiden in de basis. Schalk op zijn favoriete stek in de punt en Ciftci op links. De pikorde was bekend, zeg maar. Of…?

Wijselijk

Nadat de scheids NAC een strafschop had gegeven, bleek die voorsprong in punten van Schalk niet zo heel veel waard. Hij wilde de pingel nemen, maar Ciftci hield de bal stevig vast en liet die niet meer los. Schalk droop uiteindelijk maar af, tot ver buiten de zestien. Vanaf daar zag hij hoe het getelefoneerde schotje van Ciftci simpel gekeerd werd door de keeper. Schalk hield de kaken wijselijk op elkaar en keek stoïcijns voor zich uit. Stel je voor dat….

Het gebeurde vervolgens aan de andere kant van de tribune, maar ook vanaf daar was in ieder geval de lichaamstaal prima te lezen. NAC – dat overigens alleraardigst voetbalde! – was Kenny van der Weg kwijtgeraakt na diens tweede gele kaart. Bij 2-0 voor aanvaller eraf, verdediger erbij dus. En toen gaf Anton Joore het seintje. Wie? Moi? In een fractie van een seconde moet er van alles door hem heen zijn gegaan. Is die man gek geworden of zo? Wtf!!… Maar Ciftci hield zich in. Beende wel meteen vanaf de zijlijn achter het doel langs richting kleedkamer. Hoewel de thermometer hem daarin gelijk gaf, dat wel. Hij schudde een toeschouwer achter de afrastering nog de hand en foetsie was Ciftci. Zou het muntje dan toch gevallen zijn? Dat hij wat later met Van der Weg het restant vanaf de tribune gadesloeg, was alvast okay. Romario zou dat immers van zijn levensdagen niet gedaan hebben…..

Be Sociable, Share!