‘JVC Cuijk is beter dan Andorra’

Terwijl ik net lees dat Maarten Stekelenburg een zes krijgt voor zijn aanwezigheid tegen Andorra  (3-0) loopt mijn buurvrouw voor het raam langs. In de verte zie ik een man op een fiets. En er staan twee personen van middelbare leeftijd te wachten op hun beurt bij de pinautomaat.  Wat zou de uitslag zijn geweest als niet Steek maar één van hen onder de lat bij Oranje had gestaan?

Elf (terugspeel)ballen kreeg de doelman van Roma te verwerken, stond er ook bij de omschrijving van de beoordeling. En die losse flodder van een metertje of veertig in de eerste helft dan? :-) Op de keper beschouwd had Stekelenburg een 9 verdiend. Nee, geen 10. Die ene uitworp op Vlaar had best wel wat meer in de loop gemogen…  We moeten streng zijn.

Eigenlijk was Stekelenburg foutloos. Maar dat zou mijn buurvrouw vermoedelijk ook zijn geweest. Vandaar dat zesje? ‘Achilles’29 is beter dan Andorra’, verzekerde Jeremain Lens na de schertsvertoning in De Kuip. Misschien was dat een aardige openingszin voor Hans Kraay jr. geweest. ‘Louis, JVC Cuijk is beter dan Andorra.’ Benieuwd of die opmerking (nog) meer verontwaardiging bij de bondcoach had opgeroepen dan Kraay’s zoethoudertje in relatie tot het reserve-aanvoerderschap van Dirk Kuijt. Was het wellicht toch nog een leuke avond geworden.

Be Sociable, Share!