Hup NAC!

foto Geert van Erven

foto Geert van Erven

De Eredivisie… Leuk, amusant, onderhoudend, aardig en onvoorspelbaar. Of is het algehele ‘hartstikke spannend’ de supergekleurde en buitenproportionele dekmantel  voor tenenkrommend, lachwekkend, onthutsend, voorspelbaar, kwaliteitsarm en labiel? Er zijn tijden geweest met beduidend minder belabberd voetbal dat de winnaar na 34 wedstrijden als kampioen van de armoede werd betiteld. Welke term moet er in hemelsnaam dadelijk dan voor bedacht worden?

Er waren eveneens tijden dat tegenstanders al met een 1-0 achterstand aan de wedstrijd bij Ajax begonnen. Tegenwoordig denkt elke ploeg bij voorbaar dat er wat te halen valt in Amsterdam en terecht. Dat ergerlijke gebrei in de breedte is immers niet zo heel moeilijk te ontregelen. Pech? Schei uit. Afdwingen heette dat vroeger toch? Als een speler zoals Tom Beugelsdijk in De Arena kan uitgroeien tot een soort van uitblinker, dan zit er iets fundamenteel fout. Ongetwijfeld een hartstikke (!) toffe gozer die Beugelsdijk, maar kom op, zeg.

En dan PSV. Worden ze nota bene in het zadel geholpen door Clasie en wat denk je? Gaat Dick zelf lopen klooien. Haalt-ie Tim Matavz eraf. Die – nu wel eens met pit – juist bezig was aan één van zijn betere wedstrijden tot nu toe. Nee, Dick wilde het middenveld versterken. En de lengte van Engelaar zou wellicht ook defensief (Pelle) van pas kunnen komen bij corners en vrije trappen. De  afloop is bekend.

Snotneus

‘Wij worden kampioen’, liet de coach na afloop in Rotterdam optekenen. Gespierde taal die hij beter tijdens de wedstrijden kan etaleren, een beetje in antwoord op zijn reactie op het opstootje in de catacomben. Waarin de coach ad rem was door te stellen dat zijn spelers die agressiviteit beter tijdens de wedstrijd hadden kunnen tonen. Niettemin: Advocaat zal waarschijnlijk nog gelijk krijgen ook. Ajax? Topcoach, maar te weinig killers. Feyenoord heeft absoluut het meeste perspectief op termijn, maar zal tot mei beslist wel ergens steekjes laten vallen. Ondanks JPB, straks mogelijk de opvolger van RVP op internationaal terrein. Die ‘snotneus’ (naar W.v.Hanegem) maakte dat wederom hartstikke spannende voetbalweekend vanuit vaderlandse optiek tenminste nog enigszins goed. Hup NAC, de beste ploeg in 2013 tot dusver! Knap, maar ook veelzeggend. Alleszeggend. Hoeveel punten staat NAC eigenlijk achter……..?

Be Sociable, Share!