GHVM

Janus van Deuteren begrijpt niets van alle commotie. Maakt hij als fervent aanhanger van de GHVM (Grensoverschrijdende Humor Vereniging Meierij) een innovatief statement, krijgt hij alles en iedereen over zich heen. Goh, wat had hij samen met collega grafdelver en karaoke stand-up comedian Jopie van de Kruiskamp een voorpret beleefd.

‘Wij laten ons niet kisten’ luidde het voorgestelde thema vanuit de GHVM. Won het net van ‘Die houten jas past iedereen’. Nou, kaassie. Het voetbal zelf interesseerde hem dan niet zo heel veel. Geen ruk, eigenlijk. Maar ja, je bent binnen deze doelgroep hoe dan ook wel verzekerd van maximale exposure. En daar was hij met Jopie toch maar mooi verantwoordelijk voor. Konden ze bovendien hun broodheer wat extra aandacht schenken! Twee dooie vliegen in één klap, ha,ha.

En als dank krijg je nu dit. Dood, bloed… Wat een gezeur. Bloed, zweet en tranen draaien ze in die stadions zelf toch, niet dan? En eens gaan we allemaal, hoor. Daarnaast, wat is er mis met een beetje rellen? Een mens moet zijn frustratie toch ergens kwijt? Zat er aanvankelijk dik in, maar dat hebben die moraalridders ons nu dus ontnomen. Dagen van voorbereiding plus een nachtelijk ritje naar Utrecht voor nop. Jopie had van een andere vriend gehoord dat FC Den Bosch een jas met 4-1 kreeg in Utrecht. ‘Hadden we toch dat andere item moeten nemen’, reageerde Van Deuteren. Proestend: ‘Je hebt humor, of je hebt het niet, hè.’

Be Sociable, Share!