Ride for the ParaGames @Breda

Een sportevenement in Breda voor mensen met een functiebeperking, is dat mogelijk?

Met deze opdracht is een studente van ‘NHTV internationaal hoger onderwijs Breda’ in 2003 aan haar afstudeeronderzoek begonnen. Het antwoord heeft zich inmiddels al bewezen met een overduidelijk ‘JA’. ParaGamesBreda! heeft haar bestaansrecht laten zien en staat bekend als een evenement voor mensen met een functiebeperking onder het motto ‘sporten zonder grenzen!’

Een uniek evenement dat binnen haar grenzen een andere uniciteit kent; mensen met een functiebeperking kunnen op hun eigen niveau sporten, met en tegen anderen. In 2005 heeft de eerste editie plaatsgevonden en in 2007 en 2009 volgden nummer twee en drie. Tijdens deze drie edities heeft ParaGamesBreda! een enorme groei doorgemaakt. Wat begon als een kleinschalig sportevenement is ondertussen uitgegroeid tot een internationaal topevenement met vele (meer dan tweeduizend) deelnemers.

De organisatie van het evenement bestond en bestaat nog steeds volledig uit vrijwilligers, waarbij het bestuur van ParaGamesBreda! zelf volledig betrokken was bij de organisatie en de uitvoering van het evenement, dat dusdanig is gegroeid dat een aanpassing in de organisatiestructuur nodig is. Bijvoorbeeld om ook in de toekomst een stabiele organisatie te zijn.

Middels de site (zie onderstaande link) neemt de organisatie u mee naar de nieuwe versie van ParaGamesBreda!, naar de editie van 2011 van 6 tot en met 9 oktober. Namens het bestuur van de Stichting ParaGamesBreda! wens ik u veel plezier met ParaGamesBreda!

http://www.paragamesbreda.nl

In het kader van ParaGamesBreda (PGB) organiseert de gelijknamige stichting begin juli een toertocht voor wielerliefhebbers. De tocht kent twee doelstellingen:

PGB in de aandacht brengen en geld inzamelen voor de gehandicapte sporter.

PGB is het grootste sportevenement van Europa voor mensen met een lichamelijke handicap. De organisatie biedt clinics aan waarmee mensen worden aangezet te gaan bewegen en/of te sporten. Maar het zwaartepunt van de Games zal topsport én breedtesport voor mensen met een handicap zijn. Een kleine 4.000 deelnemers met een handicap uit zo’n veertig landen doen in oktober 2011 in Breda mee aan 26 verschillende sporten. Om hen beter te faciliteren, te voorzien in sport en beweging, organiseert PGB een toertocht voor wielerliefhebbers.

Wanneer: Zondag 3 juli 2011 om 11:00 uur.

Waar: De tocht is uitgezet rond Breda: polders, dreven en bossen trekken aan u voorbij. Start en finish zijn aan het Van Coothplein in Breda.

Wat: Een toertocht van 75 of 48 km voor de geoefende of minder-getrainde wielerliefhebber.

Kosten: € 30,- per deelnemer. Dankzij uw bijdrage kunnen we niet alleen de fietstocht mogelijk maken, maar vooral de gehandicapte medemens laten sporten tijden de ParaGamesBreda. U, ontvangt u een uniek ParaGamesBreda wielershirt en een gevulde goody bag (totale waarde van € 59,95).

Extra:  Vele (oud)profrenners van naam en faam ondersteunen de tocht en rijden met u mee. U maakt kans om naast illustere namen in ons peloton te rijden. Onze fotografen leggen dit op de gevoelige plaat vast. De organisatie is bijna rond om op 3 juli één van de grootste namen uit de wielergeschiedenis naar Breda te halen. Zijn naam houden we nog even geheim, maar hij vocht in de jaren 80 en 90 menig heroïsch gevecht uit om de gele trui in de Tour de France. Ook mannen als Mathieu Hermans, Jo de Roo en Wies van Dongen staan te popelen om met u de mooie tocht te volbrengen en een goed doel te dienen. Indien u aangeeft de nieuwsbrief te willen ontvangen houden we u verder op de hoogte van deze helden op de pedalen.

Begeleiding:  Motorrijders en verkeerregelaars begeleiden de tocht en zorgen zo maximaal voor uw zekerheid. Tevens zijn er materiaalwagens aanwezig en een bus met de rode lantaarn.

Inschrijven: U kunt zich inschrijven door een mail te sturen naar johnvanierland@paragamesbreda.nl. Doet u dit voor juni 2011 dan bent u verzekerd van het mooie shirt op de dag van de tocht. In andere gevallen wordt het shirt nabezorgd. Geeft u ook aan wat de maat moet zijn?

Wij ontvangen graag onderstaande gegevens van u bij uw inschrijving:

Naam:

Voornaam:

Adres:

Postcode:

Telefoonnummer:

Geboorte datum:

e-mailadres:

Maat (wielershirt):

Ontvangst nieuwsbrief: ja of nee

Indien u als lid van een ploeg deelneemt dan ook dit vermelden:

Naam ploeg:

Let wel, we willen van iedere deelnemer een apart inschrijfformulier om er zeker van te zijn dat we weten wie er meerijden en dat de juiste shirts worden besteld.

Wil je nog vragen naar bloedgroep? Dat is bij hardloopwedstrijden standaard.

Entertainment: Op de start en finishplaats aan het Van Coothplein vindt een keur aan entertainment plaats, wielerwedstrijden op de rollen (met mooie prijzen) lokale artiesten en een meet & greet met oud (tour)renners. De organisatie draagt zorg voor de bewaking van uw fiets.

Wij hopen dat deze uitnodiging uw sportiviteit heeft geprikkeld. Graag zien wij uw inschrijving dan ook tegemoet.

Met sportieve groet,

John van Ierland, voorzitter ParaGamesBreda

Doe meer aan de Ride for the ParaGames @Breda en klik hier.

Be Sociable, Share!