Maart 2011-2

Tilburg is een nieuw yogacentrum rijker
Blauwe Parel biedt naast yoga- ook meditatielessen aan

Tilburg heeft er een nieuw yogacentrum bij: de Blauwe Parel. Wie gezonder, fitter, sterker en soepeler wil worden, kan nu terecht in de Wagenstraat 5 (zijstraat van de Lange Nieuwstraat) voor ashtanga vinyasa lessen. Dat zijn dynamische yogalessen, waarbij krachtopbouw, het vergroten van conditie en flexibiliteit centraal staan.

De Blauwe Parel rekent af met het vooroordeel dat yoga soft is. De lessen die leraar John Kraijenbrink geeft, zijn dynamische en uitdagend. De yogaposes vloeien soepel in elkaar over, waardoor de deelnemers nooit meer dan vijf ademhalingen achtereen stilstaan.  Alle poses zijn per persoon zo te modificeren, dat ze zowel voor beginners als voor ervaren yogi’s uitdagend zijn.

De uitgebalanceerde training is niet alleen heilzaam voor het lichaam, maar heeft ook een ontspannende uitwerking op de geest, waardoor deelnemers stressbestendiger worden. Bovendien hebben de poses een positief effect op de spijsvertering.

De Blauwe Parel geeft voorlopig les op dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond. Het wil het lesaanbod snel uitbreiden, maar gaat daarbij luisteren naar de wensen van de deelnemers. Het lesrooster is te vinden op www.blauweparel.nl.

Het nieuwe yogacentrum werkt samen met Hier-nu-maals, dat nu al yort (yoga-sport) lessen verzorgt aan de Wagenstraat. Leerlingen van beide scholen kunnen gebruik maken van het totale aanbod en krijgen zo een gevarieerd lesaanbod voorgeschoteld.

Naast yogalessen verzorgt de Blauwe Parel meditatielessen. In eerste instantie via workshops, maar in de loop van het jaar komen er wekelijkse bijeenkomsten.

Wie meer wil weten, kan een kijkje nemen op de website www.blauweparel.nl of bellen naar: 013-5905959.

Be Sociable, Share!