De foto en zijn verhaal (8)

foto Gerald van Zanten

Ondanks het vertrek van een aantal vaste krachten sluit Erwin Koeman bij voorbaat niet uit dat RKC Waalwijk ook komend seizoen boven zichzelf kan uitstijgen. De opvolger van coach Ruud Brood heeft inmiddels een stel nieuwelingen zien aansluiten, waaronder de broer van Wesley Sneijder.

Want dat etiket zal vermoedelijk altijd aan hem kleven. Al was het alleen maar vanwege de gelijkenis in postuur en uiterlijk. Bovendien, zo werkt de psyche van de gemiddelde mens nu eenmaal. Maar daarnaast is het anderzijds niet verkeerd om met de voetballer Wesley vergeleken te worden. En wie Rodney Sneijder (21) ziet voetballen, herkent ontegenzeggelijk verwante eigenschappen. Technisch prima onderlegd, een lekkere trap met beide benen, overzicht. Een typische Ajax-voetballer, zeg maar.

Down to earth

In Amsterdam wist Rodney de doorbraak niet te forceren. Zoals hij ook bij FC Utrecht geen onuitwisbare indruk achter liet. Interessant om te volgen of de jongste telg uit het Sneijder-nest bij RKC in een meer aanvallende rol wel voor de bevestiging kan zorgen. Gezien de ervaringen uit het verleden in het Waalwijkse ben je haast geneigd te zeggen van yes. Denk bijvoorbeeld aan Van Bronckhorst, aan Vermaelen, aan Vertonghen en toch ook aan Sno. Allen redelijk ingetogen jongens, gezegend met een down to earth-mentaliteit, dat wel. Vooral het mentale aspect zal voor Sneijder junior daarom weleens van doorslaggevende betekenis kunnen zijn. Een uitdagende klus voor de broer van Ronald.

Voor meer foto’s van Sneijder en RKC, klik hier.

Be Sociable, Share!