De foto en zijn verhaal (4)

Het is deze dagen weer smullen voor de Engelse paparazzi. De vader van Wayne Rooney werd vrijdag gearresteerd op verdenking van betrokkenheid van gokfraude bij voetbalwedstrijden. Er waren weddenschappen afgesloten op de voorspelling dat een speler van het Schotse Motherwell van het veld gestuurd zou worden, hetgeen ook daadwerkelijk gebeurde. De bewuste voetballer begon in de slotfase van het duel met Hearts ineens te schreeuwen en schelden tegen de scheidsrechter. Ongewone gokpatronen in relatie tot dit voorval bracht de zaak nadien aan het rollen.

Nog pikanter werd de affaire door een incident tijdens het EK-kwalificatieduel tussen Montenegro en Engeland. Na rust trapte Wayne Rooney zo opzichtig na, dat het er bijna op leek dat de aanvaller van Manchester United bewust rood wilde incasseren. Op de dag dat zijn vader werd opgepakt vanwege vermeende betrokkenheid bij een soortgelijk incident.

Zijn het twee op zich staande gevallen en toonde Wayne Rooney aan gewoon een mens van vlees en bloed te zijn met emoties en frustraties? Ontdaan door wat zijn vader was overkomen? Of zou ook in dit duel dik geld te verdienen zijn geweest via een veldverwijzing, zoals aan de overkant van Het Kanaal al is gesuggereerd..?

Lunatic

‘Roonetic’, kopten de boulevardbladen alvast, met een verwijzing naar lunatic, wat gek of krankzinnige betekent. De dader zelf bood inmiddels publiekelijk zijn excuses aan. Deze muis krijgt sowieso één staart, want Rooney zal in ieder geval het eerste duel op het EK-eindtoernooi missen. Wat bezielde die toch zo prachtige voetballer op die vrijdagavond in de Balkan? Kwam het misschien omdat hij zijn vader op de tribune in Podgorica ontwaarde en dacht: hè, die ouwe zit toch vast? Was het zijn broer die zich onder het leger meegereisde hooligans bevond..? Of kreeg Wayne een visioen en zag hij zichzelf al tussen het legioen staan, ergens in het jaar 2022, en daardoor voor even van het padje..? Of maakte hij deel uit van …? Nee. Toch?

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=7YWvNjzXwxg]

Be Sociable, Share!