De foto en zijn verhaal (3)

foto Gerald van Zanten

Legt Hans Kraay junior nog één keer uit dat je als back altijd de binnenkant moet afdekken?  Maakt hij de linkspoot van PSV en Oranje duidelijk dat je als verdediger tenminste altijd iets moet raken, is het niet de bal dan toch zeker de man? Kijken zij samen naar een wedstrijd van Bal op Dak 7, waarvoor het publiek overigens niet echt massaal is uitgelopen, en dat alles in het kader van de stelling dat je van iedere wedstrijd wel iets kunt opsteken?

Is de aanstaande amateurclub van Kraay – de namen van Kozakken Boys en Stedoco circuleren – dermate ambitieus dat hij zelfs een international wil interesseren voor een overgang? Vraagt Erik Pieters in verband met de belangstelling van Newcastle advies van het parttime panellid van Voetbal International over het leven aan de andere kant van de Noordzee? Kampt Pieters met voetbalinhoudelijke probleempjes en gaat hij daarvoor te rade bij de ervaren ex-prof om te horen hoe die vooral niet op te lossen?

Is Kraay wellicht zakenbehartiger van Newcastle? Of achter de schermen vertrouwensman van Marcel Brands? Gloort in de verte iets waarvan wij het fijne nooit zullen weten, maar dat beslist de moeite waard is om vanaf de tribune van een amateurclubje in alle rust te bekijken? Wat beweegt twee bekende Nederlanders om elkaar ergens achteraf te ontmoeten, zittend op houten planken in een flauw zomerzonnetje? Speelt er sowieso iets waarvan wij geen weet hebben? Heeft Hans Kraay nog een zus? Of Pieters misschien?

Nee, stop de speculaties. Pieters woont in het dorpje Aalst bij Zaltbommel en Kraay toog met een cameraploeg van Veronica naar sportcomplex De Maaskant om opnames te maken voor een item dat donderdagavond wordt uitgezonden in de aanloop naar de EK-kwalificatieduels met San Marino en Finland.

Be Sociable, Share!